Sinirliot Çayı ve Faydaları
Ateş yaprağı, sinirli yaprak olarak da bilinen sinirliot oval yapraklı ve uzun yapraklı olmak üzere iki türdür ve etkinlik bakımından birbirine denktir.
Öksürük ve üst solunum yolları tahrişine yönelik yararları bulunur.
Akciğer ve bronşit rahatsızlıklarında kullanılabilir.
Antibiyotik özelliği vardır.
Zayıf akciğerlere ve böbreklere sahip olanlar için yardımcı olabilir.
Akciğer astımı ve bronşiyal astıma yönelik olarak kekikle eşit oranda karıştırılarak kullanılabilir.
Kesiklere ve eziklere karşı taze yaprak kompresi uygulanır.
Taze sinirli ot yapraklarıyla yapılan şurup kan temizleyici özelliktedir.
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu bu bitkiyi kuru öksürük ve farenjit, larenjite karşı oral, deri iltihaplarına karşı da kompres olarak kullanımına onay vermiştir.
Sinirliot çayı: 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış sinirliot bitkisi bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 3 bardak içilebilir.
Alıntı
Ateş yaprağı, sinirli yaprak olarak da bilinen sinirliot oval yapraklı ve uzun yapraklı olmak üzere iki türdür ve etkinlik bakımından birbirine denktir.
Öksürük ve üst solunum yolları tahrişine yönelik yararları bulunur.
Akciğer ve bronşit rahatsızlıklarında kullanılabilir.
Antibiyotik özelliği vardır.
Zayıf akciğerlere ve böbreklere sahip olanlar için yardımcı olabilir.
Akciğer astımı ve bronşiyal astıma yönelik olarak kekikle eşit oranda karıştırılarak kullanılabilir.
Kesiklere ve eziklere karşı taze yaprak kompresi uygulanır.
Taze sinirli ot yapraklarıyla yapılan şurup kan temizleyici özelliktedir.
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu bu bitkiyi kuru öksürük ve farenjit, larenjite karşı oral, deri iltihaplarına karşı da kompres olarak kullanımına onay vermiştir.
Sinirliot çayı: 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış sinirliot bitkisi bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 3 bardak içilebilir.
Alıntı