Sinüsotomi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
52
Yaş
36
Coin
256,936
Kıl dönmesi illeti 15-20 çeşit ameliyatla tedavi edilmektedir. Günümüzde en sık uygulanan ameliyatlarda büyük doku kesileri yapılmakta ve gereksiz noktaya büyük sağlıklı doku kesimleri alınıp atılmaktadır.Oluşan büyük yaraların kapatılması ve güzelleşmesi güçlükle ve vakit almakta kalçada önemli izler ve biçim bozukluğu bırakarak güzelleşmektedir.Bu nedenle kıl dönmesi marazının tedavisinde mümkün olan en küçük kesi ve en az doku kaybı ile yapılacak ameliyat ve teşebbüsler tercih edilmelidir. Sinüsotomi yolu de minimal doku kaybı ve önemli yara izi bırakmadan güzelleşen girişimsel tedavi formülü olarak yeterli bir seçenektir.

Sinüsotomi Nedir?

Öncelikle kıl dönmesi tedavisine yönelik geliştirilmiş bir tedavi olup, girişimsel ameliyatsız tedavi pratiği denilebilir birinci kez Op. Dr. Nizam KURTDERE tarafından taris edilmiştir. Yalnızca 10 dakika üzere kısa müddette ve ameliyathane, narkoz gerekmeden yapılmaktadır. Bu formda hastanede yatma ve iş gücü kaybı üzere istenmeyen durumlar yaşanmaz.

Dilerseniz aşağıda nokta alan video’dan pratiğin ne olduğu, nasıl yapıldığı, avantajları ve canlı olarak nasıl yapıldığını görmek için medyayı izleyebilirsiniz. Medya orjinal hali ile eklendiği için evlatların yanında izlememeniz önerilir.

Nasıl Yapılır?

Kıl dönmesi tedavisinde yapılması gereken cilt altında biriken kılları çıkarmaktır. Doğal ki bunu yaparken kesinlikle o kılları saran zar ile birlikte çıkarılması gerekir. Zar (kapsül) çıkarılmaması halinde 1-2 yıl içerisinde tıpkı noktada tekrarlama mümkündür. Günümüzde ameliyatsız tedavi olarak uygulanan yollarda yalnızca cilt altındaki kıllar çıkarılmakta ve kapsül bırakılmaktadır. Sinüsotomi prosedüründe ise giriş ve çıkış deliklerinde yapılan genişletme ile cilt altında biriken kıllar yanı sıra kapsül temizlenmekte ve bunların yapıldığına emin olunmaktadır.

Giriş / Çıkış Deliklerinden Girilir

Sinüsotomi metodunda pratik kılların cilt altına giriş ve çıkış deliklerinde RF (Radyo Frekans) ile yarım santim kadar genişletme halinde başlamaktadır. Genişletilen bu deliklerden cilt altına girilerek geliştirdiğimiz kişisel tel fırça ve küret ile cilt altındaki kıllar ve onu saran kapsülü temizlenmektedir.

Yalnızca 10 Dakikada Yapılır

Tatbik ameliyatsız olduğu için narkoz ve ameliyathane gerekmez. Bölgesel uyuşturma formunda yapılır ve yalnızca 10 dakika sürmektedir. Bu süreçten sonra hastaya pansuman yapılarak, meskenine, işine, mektebine dönmesi sağlanır.

Dikiş Atılmasına Gerek Yoktur

Tatbik yalnızca 0,5 cm deliklerle yapıldığı için dikiş atılmaya gerek yoktur. Yalnızca 10-15 gün boyunca pansuman yapması kâfi olacaktır. Kesik ve dikiş olmadığı için önemli bir iz kalmayacaktır.

10-15 Günde Büsbütün Güzelleşir

Tedavi sonrası hayatına kaldığı alandan devam eden hastamız tabibin önerisi ile 10-15 gün pansuman yapması gerekmektedir. Bu formda başlıkta da belirtildiği üzere 10-15 gün içerisinde yaralar büsbütün güzelleşmektedir.
 

Similar threads

  • Soru
Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Ne Demektir? Hastalıklı yerde 5 mm.den daha az kesi yapılıyorsa o metot için ameliyatsız tedavi denilebilir. Kıl dönmesinde tedavi kıl yumağını etrafındaki zarı yani kapsülüyle birlikte ve kıl giriş çıkış deliklerini de alacak formda çıkarmaktır. Bu durumda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Uzun yıllardır uygulanan klasik kıl dönmesi ameliyatlarına ek olarak son yıllarda yenileri ekleniyor. Bunun en değerli sebebi bu illetin canlı ömür süren yaşlarda görülmesi ve hastaların işine, mektebine 2 hafta ara vermek istememeleridir. Çağdaş kıl dönmesi tedavilerine yeni bir teknik eklendi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Kıl dönmesi hastalığının halen uygulanan onlarca tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu durum hastalarda hangi tedavinin uygulanacağı konusunda kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Kıl dönmesinin en iyi tedavi yöntemi hangisidir? Konunun anlaşılması açısından öncelikle kıl dönmesinin ne olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tıptaki adı pilonidal sinüs tür.Cilt altında bulunur, içinde kıl bulunan bir kese, yada deliklerle cilde açılan tünel şeklindedir. Sıklıkla her iki kalçanın birleştiği oluğun alt kısmında görülür. Başlangıçta 1 santimetreden küçüktür. Zamanla büyür ve tüneller şeklinde ilerleyerek cilde fistül...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Her ameliyattan sonra hastaya konum önerilebilir, makat ve kalçalar ortamında yapılan ameliyatlardan sonra da kimi tekliflerde bulunulmaktadır. Maksat hastanın ömür kalitesini en yüksekte tutarken yapılan sürecin zarar görmesini engellemektir. Kıl Dönmesi Ameliyatı Olanlar En çok şu soruları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Üst Alt