Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Sinüzit için acı kavun nasıl kullanılır?
Acı kavunun sinüzit için kullanımı şöyledir; Acı kavunun baş tarafını bıçakla kesin. Bir büyük çay bardağını suyla doldurup içine 2-3 damla acı kavun suyu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sudan burnunuza 2-3 damla kadar damlatın. Sinüzite iyi gelecektir.Acı kavun nasıl tüketilir?
Acı kavun nasıl tüketilir?Acı kavun nasıl kullanılır? Öncelikli olarak kavunun suyu su ya da ılık süt ile karıştırılmalıdır. Suyun çok az ya da fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Avuca dökülen karışım bir kerede buruna çekilip 2- 3 saniye bekletildikten sonra bırakılmalıdır.
Acı kavun nasıl tüketilmeli?
taze acı kavun kökü kesilir ve 500 gr su ile kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. 15 dakika beklettikten sonra süzülür ve bir çorba kaşığı bal ile karıştırılır. Her gün bu suyun 150 gramı gün boyu yudum yudum içilirse hepatit ve siroz hastalığına, ağrı-sızıya, kan pıhtılaşmasına, fil hastalığına çok iyi gelir.Kavun çekirdeği hangi hastalığa iyi gelir?
Kavun çekirdeği hangi hastalığa iyi gelir?İşte araştırmalara konu olan kavun çekirdeği ve sağlığa olan etkileri!
- Kavun Çekirdeğinin 7 İnanılmaz Faydası
- 1) Öksürüğü Giderir.
- 2) Saçlara Canlılık Katar.
- 3) Cildi Tazeler.
- 4) Akciğer Sağlığını Korur.
- 5) Böbreklerin Düzenli Çalışmasını Sağlar.
- 6) Kansızlığı Giderir.
- 7) Mide Asitlerini Dengeler.
Kavun sinüzite iyi gelir mi?
Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilemeyeceği gibi, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olması bu bitkiyi oldukça tehlikeli yapıyor. Burun ve sinüs hastalıklarıyla yoğun olarak ilgilenen bir hekim olarak bu bitkinin kullanılmasını asla önermiyorum.Acı kavunun faydaları ve zararları nelerdir?
Acı kavunun faydaları ve zararları nelerdir?Suyu mükemmel bir temizleyici ve eritici olup, derin tabakalarda depolanan ve yıllarca saklanan fazlalıkları ve zararlı maddeleri söküp dışarı atar. Kabuğu ve çekirdekleri çok zehirlidir. Tedavide suyu ve etli kısmı kullanılır. Olgunlaşmadan, daha yeşilken kullanılırsa zehirleyebilir, ishal eder ve kusturur.