Merkez Şirinköy Köyü - Şirinköy Köyü Hakkında - Şirinköy Köyü Tanıtımı - Şirinköy Köyü Resimleri - Manastır Köyü
Köy Muhtarı: BAYRAM ÇETİNBAY
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (258) 377 26 38
Cep Telefonu:
0 (542) 261 76 46
Tarihi
köyün önceki adı 'manastır'dır. Denizli tapu ve kadastro müdürlüğü arşivinden bilgi alınabilir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. köyümüzden pilot doktor mühendis öğretmen büyük işadamları vardır. çıkmıştır.mesela şakir özdağ doktor kardeşi pilottur. halil varol yüksek orman mühendisidir.Türkay kılcı okul müdürüdür( kömürcüoğlu ilköğretim okulu ).Nail Çetin emekli okul müdürüdür( merkez efendi ilkokulu.Fazlı ve Mehmet Varol kardeşler tekstil sektörünün prof. durlar.
Coğrafya
Denizli merkezine 7 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 - 1337
2000 - 1576
Ekonomi
Köyün ekonomisi genelde tekstile dayanmaktadır, bunun yanısıra cam fabrikası vardır.
Sağlık Evi
Var / Faal
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Var
Köy Muhtarı: BAYRAM ÇETİNBAY
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (258) 377 26 38
Cep Telefonu:
0 (542) 261 76 46
Tarihi
köyün önceki adı 'manastır'dır. Denizli tapu ve kadastro müdürlüğü arşivinden bilgi alınabilir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. köyümüzden pilot doktor mühendis öğretmen büyük işadamları vardır. çıkmıştır.mesela şakir özdağ doktor kardeşi pilottur. halil varol yüksek orman mühendisidir.Türkay kılcı okul müdürüdür( kömürcüoğlu ilköğretim okulu ).Nail Çetin emekli okul müdürüdür( merkez efendi ilkokulu.Fazlı ve Mehmet Varol kardeşler tekstil sektörünün prof. durlar.
Coğrafya
Denizli merkezine 7 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 - 1337
2000 - 1576
Ekonomi
Köyün ekonomisi genelde tekstile dayanmaktadır, bunun yanısıra cam fabrikası vardır.
Sağlık Evi
Var / Faal
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Var