Son konular

sivil toplum orgutleri sivil toplum calışmaları

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
sivil toplum orgutleri ,sivil toplum calışmaları bugun hemen lutfen yarın yazılım var

Cevap: sivil toplum orgutleri sivil toplum calışmaları

Sivil toplum kuruluşu, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak calışan, politik, sosyal, kulturel, hukuki ve cevresel amacları doğrultusunda lobi calışmaları, ikna ve eylemlerle calışan, uyelerini ve calışanlarını gonulluluk usuluyle alan, kar amacı gutmeyen ve gelirlerini bağışlar veveya uyelik odemeleri ile sağlayan kuruluşlardır Sivil toplum orgutleri oda sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gosterir Vakıf dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek icin kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek icin kurulmuşlardır

İstanbul Eğitim Vakfı

Vakfın amacı; I Yaygın oğretim ve eğitim kurumlarının her ceşit ve derecesinde okuyan yoksul, yetenekli ve başarılı genclere yurt icinde ve yurt dışında burs, yurt ve maddi yardım sağlar
II Dini, tarihi ve kulturel değerlere sahip eserlerin onarımı, bakımı, inşa ve ihyası icin caba sarfeder

AnneCocuk Eğitim Vakfı (ACEV)

Anne Cocuk Eğitim Vakfı (ACEV), 1993 yılında, kurucu başkan Ayşen Ozyeğinin onculuğunde ve kurucu uyeler Prof Dr Ciğdem Kağıtcıbaşı ve Prof Dr Sevda Bekmanın bilimsel calışmaları ışığında kurulmuşturACEVin misyonu, gelişen bir toplum icin eğitimin şart olduğu bilinciyle, uzmanlık alanı olan erken cocukluk ve yetişkin eğitimine, programları ve uygulamaları ile katkı sağlamak ve bu konuda ulke genelinde yaygın bir hizmet ağı oluşturmaktır

İstanbul Kultur Sanat Vakfı

İstanbul Kultur ve Sanat Vakfı, Avrupa'nın bircok kentinde yılın belirli donemlerinde yapılmakta olan ve ceşitli sanat dallarını iceren festivallerin bir benzerinin, İstanbul'da da yapılmasını duşleyen Dr Nejat F Eczacıbaşı'nın onderliğinde, 1973 yılında kuruldu

Üst Alt