Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?

Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?
0
12

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır? Siyah mercimekli pilav yapmak için öncelikle mercimeği yıkayıp süzün. Pirinci de yıkayıp suyunu süzün. Soğanı doğrayın ve yağda kavurun. Ardından sarımsak ve baharatları ekleyin. Mercimeği ve pirinci de ekleyip biraz daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilavı demlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler


Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?

Siyah mercimekli pilav yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 su bardağı siyah mercimek, 2 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 su bardağı su, tuz ve karabiber.
Pilavı yapmaya başlamadan önce siyah mercimeği iyice yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından siyah mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Pirinci ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Pirinçlerin rengi değişene kadar kavurduktan sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Siyah mercimekli pilavınız hazır! Afiyet olsun!


Siyah Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?

Siyah mercimekli pilav için öncelikle mercimekleri yıkayıp süzün.
1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.
Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve pirinçleri kavurun.
Yarım su bardağı siyah mercimeği de tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tencereye 2 su bardağı su, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.


Siyah mercimekli pilav için pirinçleri yıkayıp süzün.
2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip pirinçleri kavurun.
Yarım su bardağı siyah mercimeği ekleyip karıştırın.
2 su bardağı su, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte pilavı pişirin ve servis yapın.
 
Üst Alt