Siyah Nokta Patlatma Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Siyah nokta patlatma nasıl yapılır? Cildinizdeki siyah noktaları temizlemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. İlk olarak, cildinizi temizleyin ve ardından buğulu bir su hazırlayın. Sıcak suya birkaç damla limon suyu ekleyin ve buharının yüzünüze etkisiyle siyah noktaların açılmasını sağlayın. Daha sonra, bir temizleme fırçası veya pamuk yardımıyla siyah noktaları hafifçe patlatın. Patlattığınız siyah noktaları antiseptik bir losyonla temizleyin ve ardından doğal bir maske uygulayın. Maske olarak, kil veya karbonat gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Maskeyi yüzünüzde kuruması için bırakın ve ardından ılık suyla durulayın. Bu yöntemleri düzenli olarak uygulayarak siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.
İçindekiler

Siyah noktalar, genellikle ciltteki gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan yağ, kir ve ölü deri hücrelerinin birikmesiyle oluşan küçük siyah noktalardır. Bu noktalar genellikle burun, çene ve alın gibi T bölgesinde yoğunlaşır. Siyah noktaların temizlenmesi ve patlatılması için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Adım: Cildi Hazırlamak

Öncelikle cildinizi temizlemek için uygun bir temizleyici kullanın. Cildinizi nazikçe temizleyin ve ardından sıcak suyla yüzünüzü yıkayın. Sıcak su, gözeneklerin açılmasına yardımcı olur ve siyah noktaların daha kolay çıkmasını sağlar.

2. Adım: Buhar Banyosu Yapmak

Bir kase sıcak suya birkaç damla lavanta yağı veya nane yağı ekleyin. Ardından yüzünüzü bu buharın üzerine tutun ve yaklaşık 10 dakika boyunca buharın etkisini hissedin. Buhar, gözeneklerin daha da açılmasına yardımcı olur ve siyah noktaların çıkmasını kolaylaştırır.

3. Adım: Siyah Noktaları Patlatmak

İşaret parmağınızı bir mendille sararak siyah noktaları patlatmaya hazırlanın. Parmaklarınızı temizleyin ve ardından siyah noktaların üzerine hafifçe bastırarak sıkın. Ancak, bu işlemi çok fazla yapmamaya özen gösterin çünkü cildinizi tahriş edebilirsiniz.

4. Adım: Cildi Yatıştırmak

Siyah noktaları patlattıktan sonra cildinizi yatıştırmak için bir tonik veya yatıştırıcı losyon kullanabilirsiniz. Bu, cildinizi sakinleştirir ve tahriş olmasını önler. Ayrıca, cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

5. Adım: Düzenli Bakım

Siyah noktaları tamamen önlemek için düzenli bir cilt bakım rutini uygulamanız önemlidir. Cildinizi her gün temizleyin, haftada bir veya iki kez peeling yapın ve düzenli olarak maske uygulayın. Ayrıca, cildinizi güneşten korumak için güneş kremi kullanmayı unutmayın.
Önemli Not: Siyah noktaları patlatırken dikkatli olun ve cildinizi fazla tahriş etmemeye özen gösterin. Eğer siyah noktalarınızı kendiniz patlatmak yerine profesyonel bir estetisyene danışmak isterseniz, bir cilt bakım uzmanına başvurabilirsiniz.

Siyah nokta patlatma için öncelikle cildinizi temizleyin.
Temiz cilde sıcak su buharı uygulayarak gözeneklerinizi açın.
Siyah nokta temizleme jeli ile cildinizi nazikçe temizleyin.
Cildinizi salisilik asit içeren tonikle temizleyin.
En son olarak nemlendirici krem uygulayarak işlemi tamamlayın.

Siyah nokta patlatma işlemi sırasında tırnak kullanmayın.
Siyah nokta çıkarmadan önce cildinizi iyice temizleyin.
Siyah nokta bandı kullanarak da temizlik yapabilirsiniz.
Siyah nokta çıkarmak için buhar banyosu yapabilirsiniz.
Siyah nokta çıkarmadan önce cildinizi buharla açın.

Üst Alt