Sofrada Uyulması Gereken Gorgu Kuralları

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Sofrada Uyulması Gereken Gorgu Kuralları nelerdir
Yemekte uyulması gereken gorgu kuralları

Sofrada Uyulması Gereken Gorgu Kuralları şoyledir;

Pecete diz uzerine katlı olarak serilir Tabak altına serilmez İkiye katlanan pecetenin acık ucları bedenimize bakar Kucukse tek dize serilir

Protokol servisinde karabiber kokusu nedeniyle yer almaz istenmemelidir

Ust duzey resmi misafir pecetesini acmadan diğerleri acmamalıdır

Masadan kısa sureli ayrılmalarda pecete sandalyeye bırakılır

İşi biten pecete servis tabağının sağına oylece bırakılır

Kullanılan kağıt pecete de katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır

Kesinlikle buruşturulmaz Tabağın icine pecete atılmaz

Protokol yemeğinde masa ortusu ve kumaş pecete aynı renkte olmalı, mumkunse beyaz olmalıdır

İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı İki el de bileklerden yukarıda olmalı Masadan yere duşen hicbir şey alınmaz

Kaşık corba icildiği muddetce kasesinin icinde olmalıdır Ancak corba bittikten sonra corba tabağının yan tarafına bırakılır

Limon catalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır Corba alt tabağının yanına konur

Corbaya ekmek doğranmaz

Tabağa cok fazla eğilinmez

Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir

Corbanın dibini almak icin tabak yatırılmaz

Yemek esnasında bıcakcatal ters şekilde olmalıdır Arası acık olarak paralel de olabilir Catalın ağzının yukarıda, bıcak ile yan yana paralel hale gelmesi yemek bittidemektir

Kaşık sağ elle kullanılır Et yemekleri tek parca kesilir, tek lokma yenir

Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs) gelirse, kağıt peceteyle cıkarılır ve gorulmeyecek bir yere konulur

Elde catal bıcak, ağızda lokma varken konuşulmaz

Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez Uzanabileceği yere bırakılır

Yemeği tatmadan tuz atılması gorgusuzluktur

Catal ve bıcağın pecete ile silinmesi gorgusuzluktur
 
Üst Alt