Son konular

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?Soğuk Algınlığı Tedavisi.Soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini destekleyici ürünlerinin kullanımı bu konuda yardımcı olabilir.

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?


Ekinezya

Soğuk algınlığına iyi gelen bitkiler arasında önemli bir yeri olan ekinezya bağışıklık sistemine olan olumlu etkisiyle bilinmektedir. Soğuk algınlığının önlenmesi amacıyla hastalıktan önce kullanıldığı gibi hastalığın ilk belirtilerinin görülmesi durumunda da kullanılmaktadır.

Ekinezya ile ilgili ingiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, ekinezyanın C vitaminiyle birlikte kullanımı soğuk algınlığına karşı önemli ölçüde önleyici etki göstermektedir.

Bazı ekinezya prepratları ekinezya angustifolia nın köklerinden, bazısıda ekinezya purpureanın köklerinde veya yapraklarından yapılır.

Günde 1-3 kapsül alınır.

Ekinezya bitkisinin şurup ve de damla şeklindeki formları daha etkilidir.

Ekinezya sürekli kullanılmamalıdır. 2-3 hafta kullandıktan sonra ara verilmelidir.

Oto-immün hastalığı olanlar almamalıdır.

Bağışıklık baskılayıcı ve anksiyete ilaçlarıyla bir arada kullanılmamalıdır.
Umckaloaba

Latince adı Pelargonium sidoides olan Güney Afrika sardunyası soğuk algınlığı için kullanılabilecek bir diğer bitkidir. Soğuk algınlığı enfeksiyonlarına neden olan mikroorganizmalara karşı antibiyotiye benzeyen etkisi vardır.

Yapılan araştırmalarda bu bitkinin soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı olumlu etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Afrika sardunyası ile ilgili Avrupada yapılan araştırmalar bu bitkininsoğuk algınlığının süresini kısalttığını göstermiştir. Bitki, soğuk algınlığı şikayetleri hissedildiğinde kullanılmaya başlanmalıdır. Yetişkinlerde günde 3 kez 30 damla olarak kullanılmaktadır. Damlalar suya veya meyve suyuna karıştırılarak da alınabilir.

Almanya başta olmak üzere Avrupada senelerdir soğuk algınlığı tedavisinde Afrika Sardunyası Kökü ekstresinden elde edilen bitkisel damla kullanılmaktadır.

Bağışıklık sistemini uyarıcı etkisiyle virüslere karşı etkili olduğu belirtiliyor. Güney Afrika sardunyası umckaloaba adıyla da bilinmektedir. Umclaoba özütlerinden günde iki-üç kez 30 damla kullanımı tavsiye ediliyor.

Elderberry (Mürver)

Mürver çiçeği Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılmaktadır. Araştırmalar Elderberry’den elde edilen özel bir maddenin virüs öldürücü etkisi olduğunu göstermektedir. Sambucol olarak da bilinen Elderberry kapsül, şurup ya da pastil biçiminde kullanılabiliyor. (Tedavi için özel olarak hazırlanan mürver özütü kullanılır. Mürverin siyah meyveleri siyanogenetik glikozitler içerdiği için fazla oranda alınması zehirlenmeye neden olabilir)
Beta glukan
Ekmek mayasından elde edilen doğal bir madde olan beta glukan bağışıklık sistemini uyararak soğuk algınlığı veya gripten korunmaya yardım eder.

Beta glucanın sağlıklı kişilerde günlük tavsiye edilen dozu 10-20 mg dır. Bir rahatsızlık durumunda ise doz artırılır.

Beta glukanın çinkoyla beraber kullanımı tavsiye edilmektedir.

Çinko Pastilleri

Yapılan araştırmalara göre ağızda emilen iyonik çinko pastilleri soğuk algınlığında hastalık süresini kısaltıcı etki göstermiştir.

Virüslerin boğaz ve solunum yollarını tutmasına bağlı olarak oluşabilen şikayetlerin şiddetlenmesini engelleyici etki gösterir.

20 miligramlık çinko asetat pastilleri daha etkilidir.

Çinko pastilleri aç karnına alınmamalıdır, bulantıya sebep olabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre probiyotik bakterileri içeren çoklu vitamin mineral karışımları soğuk algınlığına karşı koruyucu etki göstermektedir.

Soğuk Algınlığı İçin Şifalı Bitkiler

Ihlamur Çiçeği ter söktürücü özelliktedir. 1 kahve kaşığı ince kıyılmış bitkinin üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 15 dakika kadar demlenip süzülür. Günde birkaç defa birer bardak içilir.

Zencefilgrip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların belirtilerini azaltmak için kullanılır.

Söğüt Kabuğunun ateş düşürücü etkisi vardır. 1 kahve kaşığı ince kıyılmış söğüt kabuğunun üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 20 dakika demlenip süzülerek günde birkaç bardak içilir. (çocuklar için önerilmiyor)

Not: Bağışıklık sistemine yönelik ilaçlar bilinçsizce kullanılmamalıdır. Bağışıklık sistemi işlevlerinde bozukluk veya yetersizlik olan kişilerin (multiple skleroz gibi) bağışıklıkla ilgili ilaçlar kullanması risklidir.

Alıntı
 

Similar threads

  • Soru
Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?Soğuk Algınlığı Tedavisi. Soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini destekleyici ürünlerinin kullanımı bu konuda yardımcı olabilir. Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Ekinezya Soğuk algınlığına iyi gelen bitkiler arasında önemli bir yeri olan ekinezya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Hastalığa yakalananlarda ilaca hassasiyet veya ilaç kullanmak istememe gibi sebeplerden soğuk algınlığına iyi gelen bitkileri araştırıyor. İşte soğuk algınlığına iyi gelen bitkiler ve bunlarla hazırlanan bitki çayları. Ekinezya Bağışıklığı Güçlendiriyor Doktorlar tarafından gerekli görülmediği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Soğuk algınlığına ne iyi gelir ? Soğuk algınlığı nasıl geçer ? Değişen hava koşulları bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor Mevsim dönüşlerinin yaşandığı şu günlerde soğuk algınlığı ve grip sıklıkla görülmektedir Soğuk algınlığı, virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondur Genellikle yılda iki veya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Soğuk Algınlığı ve Tedavisi Soğuk alma, üşütme sonucu üst solunum yollarında, nezle, boğaz ağrısı, kırıklık ve ürpermeyi izleyen ateş yükselmesi gibi belirtilerle herkeste ve sık görülen bir hastalıktır. Halk arasında yanlış olarak grip diye isimlendirilen soğuk algınlığı, basit ve 2-3 günde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bitkisel Sinüzit Tedavisi Sinüzit Bitki. Sinüzit kafa kemikleri içinde burun çevresinde yerleşmiş içi hava dolu odacıkların enfeksiyonlar nedeniyle iltihaplanmasıdır. Sinüs mukozasının iltihabı olan sinüzit sinüslerin burun içiyle irtibatını gerçekleştiren sinüs ağızlarının tıkanmasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt