Spor yapabilecegine dair rapor nereden alinir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Spor yapabileceğine dair rapor nereden alınır?

Yeni sistemde, sağlık raporunun alınabilmesi için öncelikle sporcunun aile hekimine SEVK işleminin yapılması gerekmektedir. Sevk işlemleri; ikamet ettiğiniz yerdeki ilçe spor müdürü tarafından ya da Bakanlık Spor Bilgi Sistemi (E-Devlet şifresi ile) üzerinden yapılabilir.

Spor yapabilir raporunda kan alınır mı?

Spor yapabilir raporunda kan alınır mı?
Rapor verilirken EKG ve kan tahlilleri gerekebilir.

Spor yapabilir raporu hangi bölümden alıyor?

Spor yapabilir raporu hangi bölümden alıyor?
Eğer çocuğunuz lisanslı spor yapacaksa sizlere tavsiyemiz, mutlaka hastanelerin spor hekimliği bölümüne başvurmanızdır.

Spor yapmasında sakınca yoktur sağlık raporu nereden alınır?

Spor mülakatına girecek adaylardan istenen tek hekim raporu, en rahat şekilde sağlık ocaklarından alınabilir. Bağlı olduğunuz aile hekimliğine gidin ve tek hekim raporunu alın. Bazen sağlık ocaklarındaki doktorlar, tek hekim raporu vermemektedir. Ancak çoğu sağlık ocağı tek hekim raporu verir.

Sporcu sağlık raporu çıktısı nasıl alınır?

Sporcu sağlık raporu çıktısı nasıl alınır?
Sporcu kendi e-devlet kapısına veya velisi velayeti altında bulunan sporcu için kendi e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra e- devlet ana sayfasının arama bölümüne Spor Bilgi Sistemi yazarak Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı) yazısına tıklamalıdır.

Spor yapamaz raporu kimlere verilir?

Spor yapamaz raporu kimlere verilir?
şuncacık şey için kişiye çürük raporu verilip yollanmaz. koşması, mekik çekmesi sakıncalı bir durumu olduğundan askeri doktor tarafından spor yapamaz raporu verilir. herkes kilometrelerce koşup şınav mekik götlerinden ter akıtırken, bu kebapçılar yan gelir yatarlar.
Spor yapabilir raporu kaç gün geçerli?​
Hekimler tarafından Sağlık Bakanlığı E-Rapor E-Sporcu Raporu Sistemi üzerinden tanzim edilen Sporcu Olur Sağlık Raporları 1 YIL GEÇERLİ olup, 1 yıl içerisinde kişilerden tekrar sağlık raporu istenmesine gerek kalmamıştır.

Spor yapmasında sakınca yoktur raporu nereden alınır?

Spor yapmasında sakınca yoktur raporu nereden alınır?
Sporcu kendi e-devlet kapısına veya velisi velayeti altında bulunan sporcu için kendi e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra e- devlet ana sayfasının arama bölümüne Spor Bilgi Sistemi yazarak Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı) yazısına tıklamalıdır. Açılan sayfada Uygulamaya Git diyoruz.

Tek hekim sağlık raporu nasıl alınır?

Tek hekim sağlık raporu nasıl alınır?
Bağlı olduğunuz aile hekimliğine gidin ve tek hekim raporunu alın. Bazen sağlık ocaklarındaki doktorlar, tek hekim raporu vermemektedir. Ancak çoğu sağlık ocağı tek hekim raporu verir. Sağlık ocaklarından tek hekim raporu alamayan adaylar devlet hastanelerdeki spor hekimliğine başvuru yapabilir.

Spor için sağlık raporunda hangi testler yapılıyor?

Spor Muayenesinde Neler Yapılır?
- Boy ve ağırlığınızı ölçümü
- Kan basıncı ölçümü
- Kalp ve akciğerler dinlenir.
- Karın muayenesi yapılır.
- Kulak, burun ve boğaz muayenesi.
- Göz keskinliği değerlendirilir.
- Kuvvet ve esneklik değerlendirilir.

E devletten sporcu sağlık raporu çıktısı nasıl alınır?

E devletten sporcu sağlık raporu çıktısı nasıl alınır?

Spor yapabilir raporu kaç ay geçerli?

Spor yapabilir raporu kaç ay geçerli?
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,270
Çözümler
1
Tepkime puanı
22
Puanları
38
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Spor yapabileceğine dair rapor almak için öncelikle sporcunun aile hekimine sevk işlemi yapılması gerekmektedir. Bu sevk işlemi ilçe spor müdürü ya da Bakanlık Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilebilir. Rapor verilirken EKG ve kan tahlili gibi testler istenebilir.

Spor yapabilir raporu genellikle hastanelerin spor hekimliği bölümünden alınabilir. Özellikle lisanslı spor yapacak çocuklar için hastanelerin spor hekimliği bölümüne başvurulması önerilmektedir.

Spor mülakatına girecek adaylar için istenen tek hekim raporu genellikle sağlık ocaklarından alınabilir. Bağlı olduğunuz aile hekimliğine başvurarak tek hekim raporunu edinebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda sağlık ocağı doktorları tek hekim raporu vermeyebilir, bu durumda devlet hastanelerindeki spor hekimliği bölümüne başvurabilirsiniz.

Sporcu sağlık raporu çıktısını almak için sporcu veya velisinin e-devlet kapısına giriş yapması ve Spor Bilgi Sistemi'ni aratarak raporu alması gerekmektedir. Spor yapamaz raporu genellikle koşması gibi belirli bir durumu sakıncalı olan kişilere verilir, askeri doktorlar tarafından bu tür durumlarda verilir.

Hekimler tarafından tanzim edilen Sporcu Olur Sağlık Raporları genellikle 1 yıl geçerlidir. Yani 1 yıl boyunca tekrar sağlık raporu için başvurmanıza gerek kalmaz.

Sporcu sağlık raporunda genellikle boy-ağırlık ölçümü, kan basıncı ölçümü, kalp ve akciğer muayenesi, karın muayenesi, kulak-burun-boğaz muayenesi, göz keskinliği değerlendirmesi, kuvvet ve esneklik testleri gibi testler yapılabilir.

E-devlet üzerinden sporcu sağlık raporu çıktısını almak için sporcu veya velisinin e-devlet kapısına giriş yapması ve Spor Bilgi Sistemi'ni aratması gerekmektedir. Bu sayede rapor çıktısına ulaşabilirsiniz.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt