Son konular

Stres ve iştah

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Aç olmadığımız halde neden yemek yanız hiç düşündünüz mü? İste ise birtakım sebepler ve buna nasıl handikap olacağınıza dair ip uçları.

Kendimizi âlâ hissetmediğimizde umumiyetle aç olmadığımız halde yemek yiyoruz. Cips, yağlı kuruyemiş, çikolata, bisküvi, şeker en çok tercih ettiğimiz abur cuburlar. Yedikten sonraki pişmanlık süreci bir çoğumuzun bildiği bir histir. Unutmayınız ki yemek yemek sizi meselelerinizden uzaklaştıramaz. Bu türlü vakitlerde kısa bir yürüyüş size uygun gelecek, memnunluk hormonu dediğimiz seratonin salgınızı artıracaktır. Diğer bir teklifim bir arkadaşınızla sohbet etmeniz yahut günlük tutup hislerinizi bu yolla tabir etmeniz olacaktır .Ilık bir banyo yapmakta sizi gevşetebilir.

Gereksinimimiz olmadığı halde yemek yemenin bir sair sebebi kendimizi ödüllendirmek istememizdir. Sıkıntı bir imtihandan sonra yahut içtima sonrası bilinçsizce abur-cubur tüketebiliriz. Lütfen kendinizi ödüllendirmek için sair bir yol bulun. Filme gidin ,kitap okuyun, dışarı çıkıp dolaşın.......

Validem bu yemeği benim için yaptı, öyleyse yemeliyim !!! Yemeğe misafir olarak bir meskene konuk olduğunuz , mesken sahibi özenmiş sizin için hazırlık yapmış öyleyse yemelisiniz!!!!işte size bir diğer yemek yeme sebebi. Türk topluluğunda ayıp olmasın diye sunulanı yemek çok bildik bir davranıştır. ’Her şey çok lezzetli görünüyor lakin şu anda aç değilim, teşekkür ederim’ demelisiniz.

Kalabalık yemek sofralarında, herkes iştahla tarafken kendimizi tutamayıp ölçüyü kaçırdığımız olmuştur. Gurubun bir modülü olmak, toplumsallaşmak için de bunu yapabiliriz. Bu türlü durumlarda daha az kalori içeren salata ve meyveleri tercih etmekte yarar var. Bol su içmeyi de lütfen unutmayınız...

Gerilime karşı tesirli besin öğelerinden olan C vitamini, A vitamini, vitamin B6, magnezyum, omega-3, çinko ve pantotenik asit yanından kâfi beslenilmesi gerilim durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önlemektedir.

Gerilimde olağan karbonhidratlı besinlere yönelmek tarafına serotonin seviyesini yükselten triptofan isimli aminoasidi içeren besinlerin tüketimi de misal bir keyif hali oluşturacaktır. Tavuk, hindi, süt, yumurta, muz, avokado, kurubaklagiller, kakao, sarımsak, domates, bezelye serotonin seviyesini arttıran besinlerdir.
 

Similar threads

  • Soru
Sıhhatsiz ve fazla yeme alışkanlığımız sonucu yalnızca fazla kilolar olmaz. Yediğimiz yiyecekler mide, bağırsak, safra kesesi rahatsızlıklarına neden olur; tansiyon ve kalp hastalıkları, diyabet riskini arttırır ve daha birçok rahatsızlığa davetiye çıkartır. Pekala bunları bildiğimiz halde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Akapunktur AKUPUNKTUR NEDİR? Klasik Çin tıbbında insan yaşayan evrenin bir parçası olarak kabul edilir ve herşeyin içinde varolan evrensel gücün insanın da içinde bulunduğuna inanılır. “Chi” adı verilen bu enerji insan vücudunda “meridyen” denilen kanallarda dolaşır. Akupunktur yöntemi ile bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Mektep öncesi periyot Mektep öncesi periyot olarak kabul edilen 0-6 yaş evlatlarına olumlu ya da olumsuz mealde verilenlerin,onları yetişkinlik yıllarında da etkileyeceği dikkate alındığında, bu devirde verilen eğitimin gelecekteki topluluk sıhhati açısından da ne kadar tesirli olduğu gözden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
  • Soru
Ne hoştur dört gözle beklediğiniz bir haberin gelmesi, ağrının dinmesi. Yıllar sonra bir gün bir alanda çocukluğunuzda ananızın sizin için yaptığı kurabiyelere rastlamak. Yağmurdan sonra açan güneş, buz üzere sokaktan sıcacık konuta girmek, yorgunluktan bitmişken yatağa uzanmak, tuttuğunuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt