Sumak Deyip Gecmeyin!

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Ozellikle kebap yanına yapılan salataların vazgecilmezi olan sumak doğal bir şifa kaynağı aslında Akdeniz ve Ege bolgelerinin dağlık ve calılık olan yerlerinde doğal olarak yetişen 'sumak'ın insan sağlığına sayısız faydaları var

Sarı yeşil renklerde seyrek yaprakları olan sumak ağacları bazı yerlerde dallanıp buyuk ağac olurken, genellikle 23 metre uzunluğunda ince dallar olarak yetişir

Yemeklerde, ekşimsi tadıyla iştah acıcı baharat olarak kullanılan sumağın bircok faydaları var

Sumağın, damarları buzerek kanamayı durdurduğu, ateşi duşurduğu, mikrop oldurucu ozelliği olduğu, idrar kacıran cocuklarda bu hastalığı giderdiği ve hazmı kolaylaştırarak ishali kestiği tespit edildi

Tıbbi olarak, yuksek tansiyonu olanlara tavsiye edilmeyen sumak, yaprağı su ile kaynatılarak kullanılabilmektedir

Gargara yapıldığın boğaz ve dişeti hastalıklarına iyi geldiği, kaynatılıp suyu icildiğinde ise zehirlenmelerde faydalı olduğu ifade edildi

Mutfak kulturu cok geniş olan Hatay ve Gaziantep yorelerinin vazgecilmez baharatı olan sumak ozellikle salatalarda kullanılıyorKokuyu azalttığı icin soğan salatalarında cok kullanılırEkşimsi tadı ile limonu aratmayan sumak, mercimek koftesi ve dolmalara farklı bir tat katan sumağın, kandaki şeker oranını duşurduğu icin şeker hastalarına faydası vardır
 
Üst Alt