Sus havuzu ve yapımı

SoruCevap

Üye
Tepkime
67
Coin
256,935
Sevgili forumdaş uyeleri selamlar sevgıler sizlerle burada bır sıkıntımı paylasıp ben gıbı sıkıntı cekenlere yardımcı olmak istedim Bahceme bir havuz yapmak istedim ama biraz naturel olsun, maddi acıdanda ucuza maletmek ıstedim googlede dolaşmaktan başım dondu ne mumkun ? varsada ben rastgelmedim bu yuzden ben gibi meraklısı varsa dıyerek resımlerle kolay bir havuzun yapımını masrafını bildirerek peyzaj vede havuz yapımını arayanlara yardımcı olmak istedim umarım begenırsız
HAVUZ YAPIMI
ilk once yapacagınız yer ağac altı olmamasına dikkat ediniz ki sonbaharda yapraklar kirletmesin ben 250 en 290 boy 1 metrede derınlık olarak kazdım Ama sizler ben gibi olculere sadık kalmayınız gırıntı ve cıkıntılı bir şekılde kazarsanız bırde derınlık kat kat olursa su bitkılerını yerleştırmeniz daha saglıklı olacaktır ornek resımdeki gibi
imagessushavuzuveyapimi5afb3b2237056
ben ise kazıp hazırladıgım cukurun icini 120 ytl ye aldıgım EPDM ıle kapladım kenarlarını toprakla orttum su doldugunda kaymaması icinde bıraz toprak altında pay bıraktım
imagessushavuzuveyapimi5afb3b2341d86
yalnız icinin payını cok ıyı doşemelısınızki su doldugunda tabana desteklı koşeler tam oturmuş olsun suyun ağırlıgından yırtılmalara sebep olmasın
imagessushavuzuveyapimi5afb3b244db06
evet su doldurulmaya musait hale geldi yalnız tabanda kum vede taş bırakmayınız yada tabana bır kilim yada battanıye serınızki ağac koklerı veya tas kum bir muddet sonra icine girip temizlemek istedigizde bastığınız yerlerı yırtıp delmesin dıye
evet suyunu doldurduk icine nilufer su zambagı gibi su urunlerinide yerleştırdınız kenarların bıraz daha goze hıtap etmesi icin kayalarla mermer parcaları ıle dekor verınız ve artık havuz cevresini zevkınıze ve ımkanlarınıza gore cim vede ciceklendiriniz Benim havuzum sonbaharda yapıldı benımde daha kenarlar ciceklenmedi sonbahar olunca cicek mevsimi olmadıgından ekemedim inşaallah son bitmiş halinide sızlerle paylaşacagım şu an havuzumda bir niluferım sus zambagım vede balıklarım var birde hazanın korktugu sevmediği istakoz icine bir devridaim motoru koydumki hem canlılar oksıjenı alsın hemde havuzun suyu yosunlanmasın diye
yaza daha bir zevk verecektir kuşlar kelebekler misafir olacaklardır daha şimdiden bana guvercinler misafır olmaya başladı Ortadaki havuzun niluferım henuz cicek acmadı kenardaki zambak
imagessushavuzuveyapimi5afb3b255a3e9
imagessushavuzuveyapimi5afb3b2677b1b
evet artık son halıne geldım şu anda bu durumda ama ben kenarına mınık bırde şelale uydurdum

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt