Tarımda kullanılan hormonların zararları nelerdir?

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Hormonlu gıdaların zararları,
Hormonun zararları nelerdir

Hormonlu gıdaların zararları


Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur.

Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?

Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız.

Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler.
Bunlara dikkat edin:

* Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş
* Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz
* Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz
* Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert
* Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara,
* Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir.


Alıntıdır
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt