Makale Başlıkları Hide
Tavuklu Haşlama Patates Nasıl Yapılır? Tavuklu haşlama patates yapmak için öncelikle taze tavuk eti ve patates kullanmalısınız. Tavuğu temizleyip doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde kesin. Bir tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya tavuk etlerini ve patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pişme süresi yaklaşık olarak 30 dakika olmalıdır. Yemeği ocaktan almadan önce tavuk etlerinin tamamen piştiğinden emin olun. Sıcak servis yapın ve yanında taze ekmek ile servis edin. Afiyet olsun!
İçindekiler
– 4 adet orta boy patates
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
– Su
2. Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
3. Tavuk etlerini de tencereye ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
4. Patatesleri soyup, küp şeklinde kesin. Tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın.
5. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın.
6. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
7. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
8. Piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak servis yapabilirsiniz.
– Patatesleri küp şeklinde doğrayarak, daha çabuk pişmelerini sağlayabilirsiniz.
– Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pul biber eklemek istemiyorsanız, eklemeyebilirsiniz.
– Tavuklu haşlama patatesi, yanında pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz.
Tavuklu haşlama patates yapmak için tencereye su ekleyin.
Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
Haşlanan tavuk etlerini tencereye ekleyin ve karıştırın.
Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz serpiştirin.
İçindekiler
Tavuklu Haşlama Patates Nasıl Yapılır?
Tavuklu haşlama patates, oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. İşte tavuklu haşlama patates yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar:
Tavuklu Haşlama Patates İçin Malzemeler
– 500 gram tavuk göğsü veya but– 4 adet orta boy patates
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
– Su
Tavuklu Haşlama Patates Yapılışı
1. İlk olarak tavuk etini yıkayıp, küçük parçalara kesin. Soğanı ve sarımsağı da doğrayın.2. Bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Soğan ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
3. Tavuk etlerini de tencereye ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
4. Patatesleri soyup, küp şeklinde kesin. Tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın.
5. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, karıştırın.
6. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
7. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
8. Piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak servis yapabilirsiniz.
Tavuklu Haşlama Patates Püf Noktaları
– Tavuk etini pişirirken suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmek, etin daha lezzetli olmasını sağlar.– Patatesleri küp şeklinde doğrayarak, daha çabuk pişmelerini sağlayabilirsiniz.
– Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pul biber eklemek istemiyorsanız, eklemeyebilirsiniz.
– Tavuklu haşlama patatesi, yanında pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz.
Tavuklu Haşlama Patates Servis Önerileri
Tavuklu haşlama patatesi, sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav veya yeşillikli bir salata ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Tavuklu Haşlama Patates Nasıl Yapılır?
Tavuklu haşlama patates nasıl yapılır? |
Tavuklu haşlama patates yapmak için öncelikle tavuk etini haşlayın. |
Haşlanan tavuk etlerini didikleyin ve kenara alın. |
Patatesleri soyun ve büyük parçalar halinde kesin. |
Tencereye sıvı yağ ekleyin ve patatesleri ekleyip kavurun. |
Tavuklu haşlama patates yapmak için tencereye su ekleyin.
Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın.
Haşlanan tavuk etlerini tencereye ekleyin ve karıştırın.
Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz serpiştirin.