Tayfun Guneyer Kimdir? Tayfun Guneyer Biyografisi - Tayfun Guneyer Hakkinda Bilgiler

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Tayfun Guneyer KİMDİR,BİYOGRAFİSİ,HAKKINDA
Talat Tayfun GÜNEYER

Doğum Tarihi - 4 Ocak 1971, İzmir

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Benoit Collage Yüksek Lisans

1971 yılında İzmir Karşıyaka'da doğdu Tüm çocukluğu ve gençliği boyunca Karşıyaka sınırların dışına pek çıkmadan yaşadı Hatta çocukluğu İzmir'in sayılı sahaflarından biri olan babası Nevzat Güneyer'in kitapçı dükkanında geçti "Bugün eğer bir şeyler yazabiliyorsam, bu hem Karşıyaka'da geçirdiğim avare günlerin, hem de babamın dükkanında saatlerce çıkmadan okuduğum çizgi romanların sayesindedir" diyor Çünkü Teksas, Tom Miks ve Red Kit sayesinde, daha okula gitmeden okuma yazma öğrenmiş İlk montajını yine babasının dükkanında, çizgi romanların kopan sayfalarının yerini bulup, yapıştırarak yapmış

İzmir'den, o sevdiği Karşıyaka'dan ayrılması ise üniversite yüzünden gerçekleşiyor M Ü Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne giriyor Üç yıl üst üste, okul birincisi oluyor ve bu sayede burs kazanarak Amerika'da, "Uluslararası İlişkiler ve Medya" master'ı yapıyor "Master sonrası bir karar vermem gerekiyordu Ya diplomat olacaktım, ya televizyoncu" diyen Tayfun Güneyer, tercihini televizyondan yana kullanıyor Atv'de altı ay fotokopi çektikten sonra, daha 21 yaşındayken kanalın Program Planlama Müdür Yardımcısı oluyor Dört yıl sonra Kanal D'de aynı bölümün müdürü olarak başlayınca, hayatının akışı da birden bire değişiyor "Ben eskiden çok iyi aşk mektubu yazardım Çünkü okulda bir kızla tanışırsınız, tatilde evinize gidersiniz O dönemde cep telefonları da olmadığı için, sevdiğiniz kızı üç ay boyunca, yazdığınız aşk mektuplarıyla elinizde tutarsınız Ben de 16-17 sayfa mektup yazardım Yani o zamanlardan yazmaya istidadım vardı" diyor Kanal D'de müdürken sürekli yayınladıkları "Ormanın Kitabı" filmi ona ilham veriyor ve bir gün arkadaşlarıyla otururken "bir yerden bir maymun gelse ve bir Türk ailesi ile birlikte yaşasa" fikrinden yola çıkarak, ilk dizi senaryosunu yazıyor: Çarli

O sırada Kanal D'de Program Planlama Müdürü olduğu için, yazdığı senaryoyu kendi kanalına değil de Star televizyonuna; babasının lakabı olan Kitapçı Nevzat'ı değiştirip, Nevzat Kitapçı adıyla gönderiyor "Bence bu bir ihanet değildi Çünkü kendimi bir şekilde ispatlamam gerekiyordu" diyen Güneyer'in senaryosu kabul ediliyor ve bildiğimiz Çarli dizisi ortaya çıkıyor "Kariyer olarak iyi bir işim vardı, ama yazmayı çok seviyordum Çarli, Nevzat Kitapçı adıyla yayınlanmaya başladığında kendimi Zorro gibi hissettim Gündüz başka bir şey yapıyordum, gece ise senaryo yazarı kimliğine bürünüyordum" diyen Güneyer, o dönemde kendisinin "kariyerimdeki yanlış hamle" dediği bir şey yaptı ve Kanal 6'ya transfer oldu Dört aylık çalışma süresinden sonra işsiz kalınca, yeni bir karar anına geldiğini hissetti "Ne yapacağım" diye düşünürken, lap top'ının karşısına geçti ve başladı: Memoli diye genç bir polis vardı İşte bir dönem reytingleri altüst eden Yılan Hikayesi dizisi, Memoli ve Zeyno böyle ortaya çıktı Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'ın başrollerini oynadığı Aşkım Aşkım ise onun televizyon için yaptığı son çalışma oldu Bundan sonra artık kendisi de televizyon yöneticisi değil, senaryo yazarıydı Bir süre suskun kalan Tayfun Güneyer; Ferhan Şensoy, Asuman Dabak, Rasim Öztekin, Zeki Alasya ve Sinan Çetin ile Küba'da çektiği "Şans Kapıyı Kırınca" filmi, Kanal D'nin yeni yayın dönemi için yazdığı ve ANS tarafından çekilecek Dayı, Med Yapım'ın çekeceği Mehmet Ali Erbil'in oynayacağı Ağa Kızı dizisiyle yeniden gündeme geldi Tayfun Güneyer'le filmini ve Dayı dizisini konuştuk

Kaynak

Arzu ERDOĞAN

Fotoğraf: Çağrı KILIÇÇI

tempodergisicomtr

YÖNETMEN FİLMOGRAFİSİ

Şans Kapıyı Kırınca 2004

Dayı 2004 (Televizyon Dizisi)

Keloğlan Kara Prens'e Karşı 2005

SENARİST FİLMOGRAFİSİ

Eyvah Kızım Büyüdü 1998

Yılan Hikayesi 1999

Keloğlan-Süperoğlan 2000

Çarli İş Başında 2000

Aşkım Aşkım 2001

Beşik Kertmesi 2002

Efsane 2002

Ah Yaşamak Var Ya! 2002

Zalim 2003

Dayı 2004

Ağa Kızı 2004

Şans Kapıyı Kırınca 2004

Keloğlan Kara Prens'e Karşı 2005

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt