TCG Kocatepe nasıl battı?
Aralıklarla yaklaşık olarak beş saat süren hava taarruzu neticesinde TCG Kocatepe muhribi batmış, TCG Mareşal Fevzi Çakmak ve TCG Adatepe muhripleri hasar almış, gemilerde bulunan onlarca personel yaralanmış ve 54 denizci şehit olmuştur.Kıbrıs barış harekatında batan gemimizin adı nedir?
21 temmuz 1974 yılında yanlışlıkla batan gemimiz. türk jetleri ve üç türk muhribi, türk hava ve deniz kuvvetleri arasındaki koordinasyon eksikliği nedeniyle birbiriyle muharebe etti. sonuçta tcg kocatepebattı ve bu geminin personelinden54kişi şehit oldu.
Kıbrıs Barış Harekatı kaç Rum öldü?
Kıbrıs Türk tarafı ise, 70 mücahit ölü, 270 sivil ölü, 1,000 yaralı. Kıbrıs Türkleri genel olarak 1672 ölü ve binlerce yaralı vermiştir. Rumlar ve Yunanlar ise 4 bin ölü, 12 bin yaralı vermiştir.Kocatepe muhribi nasıl battı?
Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türk savaş uçaklarının istihbarat hatası ve haberleşme eksikliğinden dolayı Yunan gemisi zannederek TCG Kocatepe Muhribi'ni batırması harekâtın en trajik olayıydı. Toplam 246 personelin görev yaptığı gemide 54 askerimiz şehit oldu.
TCG Kocatepe (D-354)'de toplam 54 mürettebat şehit düşmüş ve 21 Temmuz saat 22.20 sularında TCG Kocatepe batmıştır. TCG Adatepe ve TCG Mareşal Fevzi Çakmak da hasar almışlar ancak kuzeye, Türk sahillerine çekilebilmişlerdir.
Kıbrıs nasıl battı?
Kıbrıs Barış Harekâtı sürerken, 21 Temmuz 1974'te savaş gemimiz TCG Kocatepe'nin Türk uçakları tarafından yanlışlıkla vurularak batırılışı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin acı dolu sayfalarından birini oluşturuyor.
Kocatepe yi kim batırdı?
TCG Kocatepe (D-354), 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk Hava Kuvvetleri tarafından dost ateşiyle batırılan Türk Deniz Kuvvetleri gemisi. Akıbet: 17 Aralık 1971'de Türkiye'ye satıldı.Kıbrıs'ta Rumlar kaç Türk öldürdü?
Rumların ilk saldırılarında sadece Lefkoşa'da 92 Türk öldürüldü, 146 kişi ise yaralandı. Rum terör örgütü EOKA'cı militanlar ilk büyük katliamını, Lefkoşa'da bulunan Ayvasıl köyündeki Kıbrıs Türklerine karşı 23 Aralık 1963'te gerçekleştirdi.
Özhan Bakkalbaşıoğlu kim?
TCG Kocatepe'nin Savaş Harekât Merkezi Subayı olarak görev yapan Ütğm. Özhan Bakkalbaşıoğlu, açık denizde uzun süre yaşam mücadelesi verdikten sonra kurtarılan askerlerimizden biri. Bakkalbaşıoğlu tüm yaşadıklarını, gemisinin neden ve nasıl battığını tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.Kıbrıs adası son şeklini nasıl almıştır?
Ancak Kıbrıs'ı İskenderun'a bağlayan kara parçasının Kuzey yarım küredeki dağ buzulların evresine sular altında kalması ile ve ara yerdeki başlarının çökmesi sonucu Kıbrıs bir ada olarak son şeklini almış oldu.