Tecrübe yerine ne kullanılır?
TDK için Tecrübe kelimesinin eş anlamlısı, ‘deneyim’ şeklinde karşılık bulunmaktadır.Tecrubenin eş anlamlısı ne?
Türk Dil Kurumu açısından da kabul edilen eş anlamlı olarak deneyim öne çıkıyor. Tecrübe kelimesinin alternatifi olarak deneyim sözcüğünün eş anlamlı şekilde kullanabilirsiniz. Farklı okunuş ve yazılışları bulunsa dahi aynı anlama gelmektedir.
Istemek yakın anlamı nedir?
İstek kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arzu, dilek, emir, gönül, heves, irade, kasıt, keyif, meram, murat, rağbet, rıza, sevda, şevk, talep, eğilim kelimeleridir.
Dürüstün eş anlamlısı nedir?
Doğru kelimesinin eş anlamlısı dürüst, gerçek, hakikat kelimeleridir.Eski eş anlamı nedir?
Eski sözcüğünün yerine köhne veya fersude kelimesi kullanılabilir.
Tecrübenin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
TECRÜBENİN EŞ ANLAMLISI Tecrübe kelimesinin en sık kullanılan eş anlamlısı deneyim sözcüğüdür. Fakat deneyim sözcüğü dışında bazı sözcükler de bulunmaktadır. Bunlar deney ve sınama sözcükleridir. Yazılışları ve okunuşları farklı fakat anlamları aynı olan bu sözcükler, cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir.
Bu doğrultuda dilemek/istemek, darılmak/küsmek/gücenmek, çevirmek/döndürmek gibi eş anlamlı olarak bilinen kelimeleri, yakın anlamlı olarak görmektedir.
Sinirlenmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?
öfkelenmek anlamındadır.feveran etmek köpürmek.
Zaman zaman kelimesinin eş anlamlısı nedir?
Türk dil kurumunun sözlüğüne bakıldığında zaman kelimesinin eş anlamlısı olarak ‘vakit’ sözcüğü öne çıkıyor.
Eski eş sesli bir kelime midir?
Mesela “eski ” kelimesi de eş seslidir ve kelimenin isim ve fiil anlamları arasında anlam ilgisi vardır. İşte bu kelime onun için sesteş kök değil, ortak kök olarak kabul edilmektedir.Tecrübeli kelimenin zıt anlamı nedir?
Türk Dil Kurumu’na göre Deneyimsiz kelimesinin anlamı: sıfat Deneyimi olmayan, tecrübesiz.
Yakın anlam nedir ve örnekleri?
Tanımlayacak olursak, “tamamen aynı anlamı karşılamayan, aralarında küçük farkların bulunduğu; fakat anlam olarak çok yakın oldukları için birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelere” yakın anlamlı kelimeler denilir. Örneğin “dost – arkadaş” kelimeleri yakın anlamlıdır.