We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Tereyağı ve kuyruk yağının karaciğere etkisi

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
64
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Tereyağı ve kuyruk yağının karaciğere etkisi


Tereyağı ve kuyrukyağı hayvansal yağlardır.. Kolesterol sadece hayvansal ürünlerde bulunduğundan, tereyağı ve kuyrukyağını çok tüketmek kolesterol ve doymuş yağ oranını yükseltir ve bu da karaciğerde depolanır, dolayısıyla karaciğer yağlanmasına yol açar. Fakat bundan daha öncelikle zararlı olan ise. Kolesterolun LDL tarafından damarlarda her organa taşınmasıdır. Bu sıkça devam ederse damarlarda o yağlardan kalıntı kalır ve damar tıkanıklığına yol açar, bu da kalp hastalıkları damarhastalıklarını birlikteliğinde getirir..
Karaciğer yağlanması, adı üstünde karaciğer hücrelerinin yağla işgal edilmesi ve buna bağlı olarak karaciğerin büyümesidir. Orta yaş üstü, özellikle kilolu kişilerde oldukça sık görülür. Erişkin insanların yaklaşık %20-30 ‘unda karaciğer yağlanması olduğunu ve kabaca her 10 kişiden birine karaciğer enzimlerinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Karaciğer yağlanması genellikle hiçbir şikayete neden olmamakla birlikte ileri dönemlerinde karnın sağ üst kısmında dolgunluk ve şişkinlik hissine neden olabilir.
Karaciğerimiz, kanımızın toksinlerden, ölü hücrelerden, mikroorganizmalardan ve aşırı yağdan temizleme görevi yapan önemli bir organizmadır. Karaciğerin en önemli görevlerinden birisi de yağ yakıcı rolüdür, bu yüzden kilo kontrolünde karaciğerin önemli bir işlevi vardır.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt