Termiye Nedir? Termiye'nin Faydaları Nelerdir?

Termiye Nedir? Termiye'nin Faydaları Nelerdir?
0
7

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
44
Yaş
36
Coin
256,937
Acı bakla (Lupinus) diye de bilinen termiye, baklagiller (Fabaceae) familyasından, 200 kadar türü içeren bitki cinsidir
3000 yıl önce bazı türlerinin tarımına başlanmıştır Çiçekleri dik salkımlar şeklinde kümelenmiştir, 30–120 cm'e kadar boylanabilir Yabanıl türlerin çoğu Akdeniz çevresinde ve Kuzey Amerika'da yetişir Bazı türleri süs yeşil gübre olarak tarlalara ya da süs bitkisi olarak bahçelere ekilir Tohumları ise genellikle hayvan yemi olarak kullanılır

Türkiye hem kültürü yapılan türler ve onların yabani formları, hem de sınırlı amaçlarla kültürü yapılan acı bakla türleri açısından zengindir ve doğal bitki örtüsünde türleri ile bu türlere ait alt türler oldukça yaygındır

Termiye Acı Bakla

Termiye'nin Faydaları Nelerdir?

Vitamin A, B ve C, omega 3 ve omega 6 açısından zengindir
İçerisinde çinko, kalsiyum, demir, potasyum ve manganez mineralleri vardır
En çok bilinen faydası sindirim sistemine olan desteğidir
Yüksek protein sayesinde özellikle et yemeyenler için benzersiz bir gıdadır
Yumurta ve et yerine alternatif oluşturarak vücudun pek çok açıdan fonksiyonlarını desteklemektedir
Bunun dışında termiye, vücuda yüksek enerji verir
Hipertansiyonu, tip 2 diyabeti, kolon kanserini önler
Termiye besin değerleri açısından oldukça zengindir
Pişmiş termiyenin 100 gramında yaklaşık olarak 36,9 g besin değeri bulunmaktadır
Termiye öğütülmüş tahıllara oranla dört kat daha fazla protein içermektedir
Dokuların iyileşmesi için önemlidir
Vücutta depolanan termiyedeki besinler, vücuttan atıkların atılması için çalışmaktadır
Termiyenin diyet lifleri oldukça yüksektir
Lif, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için damarları temizler
Kalp krizi ve felç riskini azaltmak için etkilidir
Kan damarlarını kan akışı için genişletir
Kalp atışını kontrol altında tutmaktadır
Termiye kalp sağlığı için benzersiz bir gıdadır
İrritabl bağırsak sendromu ve kabızlık gibi bağırsak komplikasyonlarına yardımcı olur
Termiye, kanser, diyabet, kalpdamar hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşma riskini azaltmaya yardımcıdır
Kandaki kötü kolesterol yağlarının oluşumunu engeller Kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur
Termiye, yüksek magnezyum içeriği nedeniyle tüketmek oldukça önemlidir
Termiye kemik sağlığının iyileştirilmesi için faydalıdır
Termiyede bulunan magnezyum içeriği, kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini sağlar
Kemik yoğunluğunu sağlıklı bir seviyede tutar
Enzim serbest radikallerin sağlıklı hücrelere verebileceği hasarın oluşma riskini önler
Kanserle mücadele eder
 

Similar threads

  • Soru
Acı Bakla Ciceği hakkında bilgi, Acıbakla Cicekleri, Acıbakla Resimleri,Lupinus Ciceği,Lupinus Cicek resimleri,Acı Bakla Ciceği bakımı imagesacibaklacicegi5afab33da3c77 Acı bakla (Lupinus), baklagiller (Fabaceae) familyasından, 200 kadar turu iceren bitki cinsi 3000 yıl once bazı turlerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Acı kavun bir tür kavundur ve son zamanlarda popülerliği artmıştır. Faydaları arasında sindirim sistemini düzenlemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kanserle mücadelede yardımcı olması sayılabilir. Nedir sorusuna cevap olarak, acı kavunun tadı normal kavundan biraz farklıdır ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ovaz nedir? Ovaz, tahılların bir türüdür. Bu tahıl, gluten içermez ve glisemik indeksi düşüktür. Faydaları nelerdir? Ovaz, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemi sağlığına yardımcı olur. Ayrıca, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur ve kalp sağlığını korur. Ovaz ayrıca, zengin mineral ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Yer fıstığı, birçok insanın sevdiği lezzetli bir kuruyemiştir. Faydaları ise oldukça fazladır. İçerdiği yüksek protein, lif ve sağlıklı yağlar sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri karşılar. Ayrıca içerdiği E vitamini, antioksidanlar ve mineraller sayesinde de cilt sağlığını korur, kalp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kayısı Nedir? Faydaları Nelerdir? Kayısı, tatlı ve etli bir meyvedir. C vitamini bakımından oldukça zengin olan kayısı, bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda, potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum mineralleri de içerir. Kayısı ayrıca, kalp sağlığına faydalıdır ve kolesterol seviyesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt