Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
TIR saatte kaç km gider?
Yerleşim yerleri içinde kamyonlar için hız limiti 50 km; Yerleşim yeri dışında ise şehirlerarası çift yönlü yollarda 80 km iken bölünmüş yollarda 85 km’dir. Otobanlarda ise kamyonlar için hız limiti 90 km’dir.Kamyon şöförü ne kadar kazanır?
Ortalama 8000-9000 TL civarında maaş almaktadırlar. Harcırah miktarı ülkeye ve firmalara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Almanya’ya giden tır şoförlerine ortalama 500 Euro verilebilmektedir. Yurt dışına yük götüren tır şoförlerinin elbette kazancı bir o kadar da fazla olmaktadır.Avrupa’da tır şoförü nasıl olunur?
Avrupa’da tır şoförü nasıl olunur?Uluslararası Tır Şoförü
- 21 yaşını doldurmak,
- C sınıfı ehliyet sahibi olmak (C sınıfı ehliyet alabilmek için B sınıfı ehliyete sahip olunmalıdır),
- En az ilkokul mezunu olmak,
- Uluslararası tır şoförü olabilmek için gereken sağlık kontrollerinden başarı ile geçmek,
- Sabıka kaydının olmaması.
Tır günde kaç saat araç kullanabilir?
Günlük Araç Kullanma Süresi : Günde en fazla 9 saat araç kullanılabilir. Bu süre bir hafta içinde 2 defa 10 saate çıkarılabilir. Bu durumda, haftada toplam sürüş süreniz her ne olursa olsun 56 saatten fazla olamaz.TIR bir depoyla kaç km gider?
Bu kapsamda depoların küçültülmesi üzerinde duruluyor. Yasal sınırın 550 litre olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri birçok TIR ve kamyonun boş depo ile 25-30 kilometrelik mesafedeki yerlere mal götürüp getirdiğini ifade ediyor.TIR 1 km de ne yakar?
TIR 1 km de ne yakar?Tırın motor hacmine, toplam yük miktarına ve tırın yol boyunca ortalama hızına bağlı olarak yakıt tüketimleri de değişiklik göstermektedir. Ancak 15 ile 20 ton arasında bir ağırlığa sahip olan tırlarda genellikle yakıt tüketimi 100 kilometrede 32 litre civarındadır.
Tır sahipleri tırlarını kişilere ya da firmalara kiralayanların aylık kazançları, 18 bin TL ile 25 bin TL arasında kazanç elde edebilirler. Bu kazançlardan 6 bin TL ile 7 bin TL masraflara gideceğinden tır sahiplerine kalan net kazanç, 12 bin TL ile 18 bin TL arasındadır.
Uzun yol şoförleri 24 saat içerisinde en fazla 9 saat araç kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca bir hafta içerisinde 56 saat, iki hafta da 90 saat araç kullanma hakları bulunmaktadır. Bir tır şoförü çalıştığı süre boyunca kesintisiz olarak 4.5 saat araç kullanma hakkında sahiptir.