Trabzon Hurmasının Pekmezi

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Trabzon Hurmasının Pekmezi Nasıl Yapılır?


Halk arasında cennet hurması diye de tabir edilen trabzon hurması pekmezinin yapılışı şoyledir:

Oncelikle hurmanın dalında olgunlaşması beklenir ardından hurmalar ezma tenekelerine koyulur ve bir sure bekletilir

Rengi bordoya donunce hurmalar ezme tenekesine konduktan sonra elle iyice ezilir ve ustunu kapatacak kadar kaynamış suyla doldurulur

Yaklaşık 1 saat boyle bekletilirŞerbeti suzuldukten sonra tavaya konur ve yuksek ateşte pişirilir

Yaklaşık 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar ve her 10 dakikada bir tabağa koyup soğutarak kıvamına bakılır

İstenen kıvama gelince ateşin altı kısılır

Bir sure daha bekleyince hurmanın pekmezi hazırdır

imagestrabzonhurmasininpekmezi5ad8b382bd789
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt