Dişlerimizi çürüklerden himayenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Sıhhatsiz besinler tüketmek ağızda diş ve diş eti marazlarının oluşmasına neden oluyor. Ağızda oluşan asit ölçüsü tesiri yemek sonrasında da devam ettiği için sıhhatsiz besinler yalnızca yendikleri vakit değil yemek sonrasında da dişlere zarar vermeye devam ediyor.
Diş ipi kullanma alışkanlığı edinmek ve dişleri fırçalamanın yanı sıra kimi besinler çürük oluşumunu önlemektedir.
Peynir, süt, havuç ve elma çürüklere karşı kalkan vazifesi üstlenmektedir.
Peynir Tüketin
Peynirin yapısındaki kalsiyum fosfat ve peptitlerle ağızdaki asit ölçüsünü azaltarak dişin yapısını güçlendirir. Peynir tükürük akışını uyararak asit ortamını azaltıt ve mekanik aklığa yardımcı olur.
Süt için
Sütün içerdiği kazein, kalsiyum, iyonize kalsiyum, fosfat iyonları, yağ ve vitaminlerle diş çürüklerini engellemektedir. Süte katılan şeker ise çürük riskini arttırır. Tannik asit içeren nokta fıstığı, fosfat ve kakao da ağız sıhhatinin korunmasına yardımcı olur.Fosfat içeren sakızlar da tükürük akışını hızlandırarak plak birikimini azaltıp çürük oluşumunu pürüzler.
Kahve mekanına su ve süt
Ofis çalışanları gün içerisinde kahve, çay ve ufak atıştırmalar üzere ağız sıhhatini olumsuz etkileyen alışkanlıklara sahiptir. Bu nedenle, bu içeceklerin şekersiz tüketilmesini tavsiye ediyorum. Bu alışkanlıklar ağızda asit salgılayan bakterileri canlı hale getirerek diş çürümelerine yol açar. Bu yüzden çay ve kahvenin alanına su ve süt tüketilmesi daha sağlıklıdır.
Diş ipi kullanma alışkanlığı edinmek ve dişleri fırçalamanın yanı sıra kimi besinler çürük oluşumunu önlemektedir.
Peynir, süt, havuç ve elma çürüklere karşı kalkan vazifesi üstlenmektedir.
Peynir Tüketin
Peynirin yapısındaki kalsiyum fosfat ve peptitlerle ağızdaki asit ölçüsünü azaltarak dişin yapısını güçlendirir. Peynir tükürük akışını uyararak asit ortamını azaltıt ve mekanik aklığa yardımcı olur.
Süt için
Sütün içerdiği kazein, kalsiyum, iyonize kalsiyum, fosfat iyonları, yağ ve vitaminlerle diş çürüklerini engellemektedir. Süte katılan şeker ise çürük riskini arttırır. Tannik asit içeren nokta fıstığı, fosfat ve kakao da ağız sıhhatinin korunmasına yardımcı olur.Fosfat içeren sakızlar da tükürük akışını hızlandırarak plak birikimini azaltıp çürük oluşumunu pürüzler.
Kahve mekanına su ve süt
Ofis çalışanları gün içerisinde kahve, çay ve ufak atıştırmalar üzere ağız sıhhatini olumsuz etkileyen alışkanlıklara sahiptir. Bu nedenle, bu içeceklerin şekersiz tüketilmesini tavsiye ediyorum. Bu alışkanlıklar ağızda asit salgılayan bakterileri canlı hale getirerek diş çürümelerine yol açar. Bu yüzden çay ve kahvenin alanına su ve süt tüketilmesi daha sağlıklıdır.