We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Tüp mide mucizesi

SoruCevap

Üye
Tepkime
65
Time online
0
Coin
256,935
Tüp mide mucizesi

10 ayda 49 kilo verdi.

Antalya'da tüp mide yöntemiyle midesini küçülttüren Merve Başatan, 10 ayda tam 49 kilo verdi. Ameliyattan önce 116 kilo olan Başatan, ideal kilosu olan 67 kiloya düştü.

Tüp bebekten sonra hayatımıza yeni bir "tüp" kavramı daha girdi. Türkiye'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanan tüp mide yöntemi, Antalya'da obezite hastası 24 yaşındaki Merve Başatan'ı sağlığına kavuşturdu. Uyku bozukluğu ve nefes darlığı şikayetleri olan Başatan, tüp mide yöntemiyle hem hastalıklardan hem de fazla kilolarından kurtuldu.
116 KİLOYA ÇIKTI
Antalya'da yaşayan Merve Başatan, 7 yaşından itibaren hızla kilo almaya başladı. Geçtiğimiz yıl 116 kiloya ulaşan Başatan, aşırı kilolarına bağlı sağlık sorunları yaşamaya başlayınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Öğünç'e muayene olan Başatan'a tüp mide yöntemi uygulanmasına karar verildi. Geçtiğimiz yıl nisan ayında ameliyat olan Başatan'ın midesinin yüzde 95'lik kısmı kesilerek çıkarıldı. Hızla kilo vermeye başlayan Başatan, 10 ayda ideal kilosu olan 67 kiloya kavuştu. Ameliyatın ardından kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini söyleyen "Ameliyattan önce uyku bozukluğu ve nefes darlığı çekiyordum. 50 metre yürüyünce nefes nefese kalıyordum. Şimdi tüm bu sıkıntılardan kurtuldum, saatlerce yürüyebiliyorum" dedi.
Ameliyatın ardından hayatında her şeyin değiştiğini söyleyen Başatan, "Hayata bakış açım değişti. Daha önce aynaya bakmak istemiyordum, şimdi kendime öz güvenim geldi. Güzel bir kız olduğumu gördüm. Toplum içine çıkabiliyorum, sosyal aktivitelere rahatlıkla katılabiliyorum. Daha önce denemediğim diyet yöntemi kalmamıştı. Zamanımın büyük çoğunluğunu zayıflama faaliyetleri üzerine geçiriyordum" diye konuştu.
Tüp mide hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güner Öğünç ise, "Tüp mide yönteminde midenin yaklaşık yüzde 95'lik kısmı kesip çıkarılır. Yeni oluşan mide yemek borusunun devamı gibi tüp şeklindedir. Aşırı şişman kişilerin mide kapasitesi 3 litredir. Bu ameliyattan sonra 30 mililitreye kadar iner. Yani normal midenin yüzde 1'i kadar olur. Ameliyattan sonra kişi ideal kilosunu korur" dedi.
40 KİŞİYE UYGULANDI
Tüp mide yönteminde mide kelepçesinde olduğu gibi vücutta yabancı bir cisim olmadığını aktaran Prof. Öğünç, "Bir ayar gereksinimi olmaz. Diğer bir avantajı midede iştahla ilgili bölümün büyük kısmı çıkarıldığı için açlık hissi azalır" dedi. Tüp mide yöntemini Türkiye'de ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin başlattığını aktaran Öğünç, "Dünyada 2 bin kişide uygulanırken bunların 40 tanesi biz gerçekleştirdik" şeklinde konuştu

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt