Turkiyede jambon nasil yapilir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,832
Tepkime puanı
357
Puanları
83
Forum Parası
1,119
Feedback: 0 / 0 / 0

Türkiyede jambon nasıl yapılır?​

Jambon Nasıl Yapılır?
- Jambon üretimi sulu ve kuru salamura olmak üzere iki şekilde yapılır.
- Sulu salamura şeklinde yapılan tuzlu jambon suyuna zencefil, kişniş, ardıç tohumu gibi çeşitli baharatlar ve otlar konulur.
- Bu karışıma potasyum nitrat eklenerek etin kırmızı rengini koruması sağlanır.
Türkiyede jambon nedir?
Jambon, genellikle domuz etinin but kısmından tuz, şeker, nitrat ve baharatlar kullanarak bir süre saklandıktan sonra yenen bir yiyecektir. Hindi ve dana etinden yapılmış çeşitleri de mevcuttur.
Jambon zararlı mı?
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sosis, pastırma, jambon benzeri işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladı. Örgüt tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını % 18 oranında artırdığı kaydedildi.

Füme et zararlı mı?​

Atahan Merhaba, az önce kanser üzerine bir araştırma okuyordum şöyle bir yazı geçiyor: “Tütsülenmiş(füme) et ve balık ürünlerinde tütsüleme işlemi sırasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar oluşmaktadır.” Epidemiyolojik çalışmalarda da tütsülenmiş yiyeceklerin kolon ve mide kanseri riskini artırdığı gösterilmiş.
Hindi salam zararlı mı?
“Salam, sosis ve benzeri ürünleri tüketmekten kaçınılmalıdır. Bu ürünler aşırı miktarda katkı maddesi barındırır ve kalorisi yüksektir. Sakatatların kalorisi de böyledir. Sağlıklı beslenmede bu gibi ürünlerin yeri yoktur.”
Dominos Pizza jambon domuz eti mi?
Domino’s şubelerinde yer alan panodaki ilanda “Sucuk, sosis, pepperoni, jambon gibi zengin şarküteri ürünlerimizde dana etinin en özel bölgelerinden seçilen etler kullanılır” ifadeleri yer alırken menüde ise; “Pizzalarımızda kullandığımız sosis, sucuk, pepperoni, jambon ve Adana Baharatlı köfte ürünleri piliç ve / veya …
Pepperoni ne eti ile hazırlanıyor diye merak ediyorsanız, bu etin orijinal kaynağı domuz etidir. Fakat ülkeler arasında yemek kültürü farkı olacağı için, Müslüman ülkelerde dana eti kullanarak hazırlanır.
 
Üst Alt