Makale Başlıkları Hide
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Türlü Güveçte Nasıl Olur? Türlü güveçte nasıl yapılır? İşte size türlü güveç tarifi. Türlü güveç yapmak için öncelikle sebzeleri doğrayın. Ardından güveç kabına sırayla patlıcan, kabak, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. Daha sonra güveç kabını önceden ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Türlü güvecin üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. Türlü güveç, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği seçeneğidir.
İçindekiler
Türlü güveçte nasıl olur? Türlü, sebzelerin bir araya gelerek pişirildiği bir yemektir ve güveçte yapıldığında lezzeti daha da artar. Türlü güveçte nasıl olur diye merak ediyorsanız, işte adım adım yapmanız gerekenler:
Bir türlü güveçte hangi malzemeler kullanılır? Türlü yapmak için genellikle aşağıdaki malzemeler kullanılır:
Patates: Türlüye lezzet ve kıvam katan patatesler kullanılır.
Havuç: Renk ve tat katmak için havuçlar eklenir.
Kabak: Türlüye farklı bir lezzet ve dokunuş için kabaklar da eklenir.
Biber: Yeşil, kırmızı veya sarı biberler türlüye renk ve aroma katar.
Domates: Türlünün sosu için domates kullanılır.
Soğan: Soğanlar türlüye lezzet ve aroma katar.
Sarımsak: Sarımsaklar da türlüye karakteristik bir tat verir.
Zeytinyağı: Türlüyü güveçte pişirirken zeytinyağı kullanılır.
Tuz, karabiber, pul biber: Baharatlar türlüye lezzet katar.
Türlü güveçte nasıl pişirilir? İşte adım adım türlü güveç tarifi:
Sebzelerinizi hazırlayın: Patatesleri, havuçları, kabakları, biberleri doğrayın.
Sosu hazırlayın: Domatesleri rendeleyin veya doğrayın. Soğanları ve sarımsakları doğrayın.
Güveçe yerleştirin: Zeytinyağını güveçte ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun. Ardından sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Sosu ekleyin: Domatesleri güvece ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte pişirin: Güvecin kapağını kapatın ve türlüyü kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapın: Türlüyü sıcak olarak servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
Türlü güveçte nasıl servis edilir? Türlüyü sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Üzerine maydanoz veya limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Türlü Güveçte Nasıl Olur? Sebzeler doğranır ve güveçte pişirilir.
Türlü yemeği için et veya tavuk ilave edilebilir.
Türlü güveçte baharatlarla lezzetlendirilir.
Yemek suyunu çekene kadar güveçte pişirilir.
Güveçte pişen türlü, sıcak servis edilir.
Türlü Güveçte Nasıl Olur? Türlü güveçte nasıl yapılır? İşte size türlü güveç tarifi. Türlü güveç yapmak için öncelikle sebzeleri doğrayın. Ardından güveç kabına sırayla patlıcan, kabak, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. Daha sonra güveç kabını önceden ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Türlü güvecin üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. Türlü güveç, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği seçeneğidir.
İçindekiler
Türlü Güveçte Nasıl Olur?
Türlü güveçte nasıl olur? Türlü, sebzelerin bir araya gelerek pişirildiği bir yemektir ve güveçte yapıldığında lezzeti daha da artar. Türlü güveçte nasıl olur diye merak ediyorsanız, işte adım adım yapmanız gerekenler:
Türlü Güveçte Hangi Malzemeler Kullanılır?
Bir türlü güveçte hangi malzemeler kullanılır? Türlü yapmak için genellikle aşağıdaki malzemeler kullanılır:Patates: Türlüye lezzet ve kıvam katan patatesler kullanılır.
Havuç: Renk ve tat katmak için havuçlar eklenir.
Kabak: Türlüye farklı bir lezzet ve dokunuş için kabaklar da eklenir.
Biber: Yeşil, kırmızı veya sarı biberler türlüye renk ve aroma katar.
Domates: Türlünün sosu için domates kullanılır.
Soğan: Soğanlar türlüye lezzet ve aroma katar.
Sarımsak: Sarımsaklar da türlüye karakteristik bir tat verir.
Zeytinyağı: Türlüyü güveçte pişirirken zeytinyağı kullanılır.
Tuz, karabiber, pul biber: Baharatlar türlüye lezzet katar.
Türlü Güveçte Nasıl Pişirilir?
Türlü güveçte nasıl pişirilir? İşte adım adım türlü güveç tarifi:Sebzelerinizi hazırlayın: Patatesleri, havuçları, kabakları, biberleri doğrayın.
Sosu hazırlayın: Domatesleri rendeleyin veya doğrayın. Soğanları ve sarımsakları doğrayın.
Güveçe yerleştirin: Zeytinyağını güveçte ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun. Ardından sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Sosu ekleyin: Domatesleri güvece ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte pişirin: Güvecin kapağını kapatın ve türlüyü kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapın: Türlüyü sıcak olarak servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
Türlü Güveçte Nasıl Servis Edilir?
Türlü güveçte nasıl servis edilir? Türlüyü sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Üzerine maydanoz veya limon dilimleri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Türlü Güveçte Nasıl Olur?
Türlü Güveçte Nasıl Olur? |
Sebzeler doğranır ve güveçte pişirilir. |
Türlü yemeği için et veya tavuk ilave edilebilir. |
Türlü güveçte baharatlarla lezzetlendirilir. |
Yemek suyunu çekene kadar güveçte pişirilir. |
Güveçte pişen türlü, sıcak servis edilir. |
Türlü Güveçte Nasıl Olur? Sebzeler doğranır ve güveçte pişirilir.
Türlü yemeği için et veya tavuk ilave edilebilir.
Türlü güveçte baharatlarla lezzetlendirilir.
Yemek suyunu çekene kadar güveçte pişirilir.
Güveçte pişen türlü, sıcak servis edilir.