Tütsülenmiş etin sağlıklı olup olmadığı ihtilaflı bir konudur İlkel zamanlardan kalan bu yanlamasına kullanılan tütsülenmiş et sağlıksız mıdır? Yardımsever mıdır? Tütsülenmiş Et Sağlığa Zararlı Mıdır? Tütsü Yakmak, yaklaşık 9000 yıl önce ortaya çıkmıştır Çıkış amacı ise eldeki etin bozulmasını önlemek ve uzun vakit tüketim sağlamaktır Tütsüleme işlemi sırasında et ilk önce ince ince dilimlenir, tuzlanır, hafif kurutulur ve tütsülenir Etler böylece oda sıcaklığında bozulmadan saklanabilir id 130641http:bilgilihocamcominternaldatastutsulenmisetsagligazararlimidir5c2ded2f3976dalt Tütsülenmiş Et Sağlığa Zararlı Mıdır? 960 539 u %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Ftutsulenmisetsagligazararlimidir130639html&t T%C3%BCts%C3%BClenmi%C5%9F%20Et%20Sa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9Fa%20Zararl%C4%B1%20M%C4%B1d%C4%B1r%3Fdatasocialname facebookdatasocialtype mediadatapostid 130639datalocation media share?text T%C3%BCts%C3%BClenmi%C5%9F%20Et%20Sa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9Fa%20Zararl%C4%B1%20M%C4%B1d%C4%B1r%3F&url %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Ftutsulenmisetsagligazararlimidir130639html&via datasocialname twitterdatasocialtype mediadatapostid 130639datalocation media %3A%2F%2F%2Fportal%2Fsaglik%2Ftutsulenmisetsagligazararlimidir130639html&t T%C3%BCts%C3%BClenmi%C5%9F%20Et%20Sa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9Fa%20Zararl%C4%B1%20M%C4%B1d%C4%B1r%3Fdatasocialname googleplusdatasocialtype mediadatapostid 130639datalocation media Tütsülenmiş Et Sağlıksız Mıdır?Tütsülemede 2 yöntem kullanılır Sıcak ve soğuk tütsüleme Sıcak tütsüleme ateş dumanı ile olurken, soğuk tütsüleme günlerce süren kurutma işleminden oluşur Tütsülenmiş etin günümüzde kullanılma amacı lezzettir Tütsüleme sırasında kullanılan tuz yüksek oranda sodyum içerdiği için yürek damar rahatsızları ve kan basıncı gibi afiyet problemleri yaratabilir Et protein açısından zengindir ve bazıları demir gibi mineraller bakımından zengindir Füme etin dinç olup olmadığı direkt olarak et türüne bağlıdır Manda, geyik eti, hindi balık ve tavuk göğsü gibi yağsız etler sığır etinden daha az yağ içerir Bir Takım balıklar, omega3 yağ asitleri bakımından zengin olup, sinir sistemini ve yürekdamar sağlığını teşvik eden sağlıklı bir yağdır Tütsülemek yağ alımı bakımından daha faydalıdır İşlemler sırasında pişirmeden kaynaklanan yağ alımı olmaz Pişirme Et ısıyla pişirilmediği için dumana yani karbonmonoksite maruz kalmış olur böylece kanserojen içeren maddelerle birleşik olur Araştırmacılar, farklı kanser türleri ile tütsülenmiş gıdaların yenmesi arasındaki ilişkiyi göstermişlerdir Evde tütsülemek yerine getirmek hazır küskün etten daha zararlı olabilir Bunun nedeni ise evdeki tütseüleme yöntemlerinin prosyonel olmaması ve ara sıra tütsülemede kullanılan ateşin yada dumanın sağlığa zararlı olacak olmasıdır Endüstiriyel ürünler kayıtlı sıcaklık konrollerinden geçer Uyarı Etmesi Gereken Noktalar Etler tütsüleme işlemi öncesine uygunca marine edilmiş olmalıdırTütsülenmiş et tüketimi fazla miktarda olmamalıdır Gebe kadınlar, bazı bakteriler ve enfeksiyonlar içerebildiği için tütsülenmiş et tüketiminden kaçınmalılardır Bazı balıklarda fazla çabuk bakteri üretebileceği için titiz olunmalıdır id myeparamdataon 'type':'post','v':'39' id effectobardataon effectoCategory:a,mob:1,timgrtalwpcontentuploads202404tutsulenmiset250x250,effectouniquename:ebuzzIJ4JAMF97I2203875,effectoPostId:130639,effectoPreview:false,effectoPagetitle:Tütsülenmiş Et Sağlığa Zararlı Mıdır?,effectoPublDateerşembe,Nisan 13,2024,effectoTag:sağlık¸Tütsülenmiş Et¸,purl: sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur