Tüzel kişilere yapılan tebligatta yetkili temsilcinin bulunmaması durumunda, tebligat işlemi nasıl gerçekleşir? Bu durumda, tebligat işlemi, tebligat kanununa uygun şekilde yapılır. İlk olarak, tebligatın yapılacağı adresin belirlenmesi gerekmektedir. Ardından, tebligat yapılacak kişi veya kuruluşa, tebligat memuru tarafından tebligat tutanağı düzenlenir ve tebligat yapılır. Tebligat tutanağı, tebligatın yapıldığı tarihi, saatini ve yerini içermelidir. Tebligatın yapıldığı kişi veya kuruluş, tebligat tutanağını imzalayarak kabul etmelidir. Eğer tebligat yapılan kişi veya kuruluş bulunamazsa, tebligat memuru, tebligatı, tebligat yapılacak yerin kapısına asarak gerçekleştirir. Bu şekilde, tebligat işlemi tamamlanmış olur.
İçindekiler
Eğer tüzel kişi, bir şirket ise ve yetkili temsilcisi bulunmuyorsa, tebligat işlemi şirketin merkezi veya şubesindeki yetkililere yapılır. Tebligatı alacak kişi, şirketin yönetim kurulu üyesi veya şirketin ilgili departmanında görevli bir çalışan olabilir. Bu kişi, tebligatı alarak şirketin ilgili birimine iletmekle yükümlüdür.
Eğer tüzel kişi, bir dernek veya vakıfsa ve yetkili temsilcisi bulunmuyorsa, tebligat işlemi derneğin veya vakfın yönetim kurulu başkanına veya yönetim kurulu üyelerinden birine yapılır. Tebligatı alacak kişi, derneğin veya vakfın ilgili birimine iletmekle sorumludur.
Tebligat işlemi gerçekleştirilirken, tebligatı yapacak kişi tarafından tutanak tutulması önemlidir. Tutanakta, tebligatın hangi tarih ve saatte yapıldığı, tebligatı alan kişinin kimlik bilgileri ve tebligatın hangi belge veya evrak olduğu belirtilmelidir. Bu tutanak, tebligatın geçerli olduğunu kanıtlamak için önemlidir.
Özetle: Tüzel kişilere yapılacak olan tebligatta yetkili temsilcinin bulunmaması durumunda, tebligat işlemi şirketin merkezi veya şubesindeki yetkililere veya derneğin/vakfın yönetim kurulu başkanına veya üyelerine yapılır. Tebligatı alan kişi, ilgili birime iletmekle sorumludur ve bu işlem tutanak altına alınmalıdır.
Tüzel Kişilere Yapılacak Olan Tebligatta Yetkili Temsilcinin Bulunmaması Halinde Tebligat İşlemi Ne Şekilde Gerçekleşir?
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi posta yoluyla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi taahhütlü mektupla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi iadeli taahhütlü mektupla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi noter aracılığıyla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi elektronik posta yoluyla gerçekleşir.
İçindekiler
Tüzel Kişilere Yapılacak Olan Tebligatta Yetkili Temsilcinin Bulunmaması Halinde Tebligat İşlemi Ne Şekilde Gerçekleşir?
Tüzel kişilere yapılacak olan tebligatta yetkili temsilcinin bulunmaması durumunda tebligat işlemi şu şekilde gerçekleşir:Eğer tüzel kişi, bir şirket ise ve yetkili temsilcisi bulunmuyorsa, tebligat işlemi şirketin merkezi veya şubesindeki yetkililere yapılır. Tebligatı alacak kişi, şirketin yönetim kurulu üyesi veya şirketin ilgili departmanında görevli bir çalışan olabilir. Bu kişi, tebligatı alarak şirketin ilgili birimine iletmekle yükümlüdür.
Eğer tüzel kişi, bir dernek veya vakıfsa ve yetkili temsilcisi bulunmuyorsa, tebligat işlemi derneğin veya vakfın yönetim kurulu başkanına veya yönetim kurulu üyelerinden birine yapılır. Tebligatı alacak kişi, derneğin veya vakfın ilgili birimine iletmekle sorumludur.
Tebligat işlemi gerçekleştirilirken, tebligatı yapacak kişi tarafından tutanak tutulması önemlidir. Tutanakta, tebligatın hangi tarih ve saatte yapıldığı, tebligatı alan kişinin kimlik bilgileri ve tebligatın hangi belge veya evrak olduğu belirtilmelidir. Bu tutanak, tebligatın geçerli olduğunu kanıtlamak için önemlidir.
Özetle: Tüzel kişilere yapılacak olan tebligatta yetkili temsilcinin bulunmaması durumunda, tebligat işlemi şirketin merkezi veya şubesindeki yetkililere veya derneğin/vakfın yönetim kurulu başkanına veya üyelerine yapılır. Tebligatı alan kişi, ilgili birime iletmekle sorumludur ve bu işlem tutanak altına alınmalıdır.
Tüzel Kişilere Yapılacak Olan Tebligatta Yetkili Temsilcinin Bulunmaması Halinde Tebligat İşlemi Ne Şekilde Gerçekleşir? |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi posta yoluyla gerçekleşir. |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi taahhütlü mektupla gerçekleşir. |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi iadeli taahhütlü mektupla gerçekleşir. |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi noter aracılığıyla gerçekleşir. |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi elektronik posta yoluyla gerçekleşir. |
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi posta yoluyla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi taahhütlü mektupla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi iadeli taahhütlü mektupla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi noter aracılığıyla gerçekleşir.
Tüzel kişiye tebligat yapılırken yetkili temsilci bulunmazsa, tebligat işlemi elektronik posta yoluyla gerçekleşir.