Umurbey İlköğretim Okulu Bilgileri Gediz Kütahya

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Umurbey İlköğretim Okulu Hakkında - Umurbey İlköğretim Okulu Tanıtım - Umurbey İlköğretim Okulu Resimleri - Umurbey İlköğretim Okulu İletişim

Umurbey İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okul 1989 yılında Umurbey ilköğretim okulu olarak açıldı. İlk bina tamamen devlet katkısı ile yapılmıştır.1998 yılında Eski Gediz Lisesi olarak faaliyet gösterilen şu andaki bina tadilat yapılarak bu binaya okulumuz taşınmıştır. Bu binaya taşınma sebebimiz eskigediz belediyesi sınırları içindeki ilköğretim okulları olarak okulumuzun taşımalı ilköğretim kapsamında taşıma merkezi olarak kabul edilmiş olmasındandır. Halen okulumuza Hacıbaba, Aliağa, Dereköy, Kayacık, Güzüngülü, Işıklar Köyünün 1-2-3-4-5-6-7-8. sınıf öğrencileri, Akkaya Köyünün 4-5-6-7-8-. Sınıf öğrencileri taşınmaktadır.

Okulumuzun adı: Selçuklular ve Germiyanoğulları dönemlerinde sancak olarak yönetilen yerleşim 1428'den sonra Osmanlı topraklarına katılmış, 1871 yılında da kaza merkezi olmuştur (Yurt Ansiklopedisi, 1983, 5315). Selçuklular Dönemi'nde ahilerin buraya gelerek Ahiler Mahallesi'ni kurduğu ve bu sırada bugünkü adı Serdar Cami olan ve yerleşirinin en eski dini yapısı olarak bilinen Umurbey Mescidi'ni yaptırdıkları söylenmektedir.

Umurbey İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Gediz
Okulun Telefonu: (274) 423 01 18
Okulun Faksı: (274) 423 01 18
Okulun Adresi: Eskigediz
Okulun Web Adresi:
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okulun E-Posta Adresi: 42568@meb.k12.tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Umurbey İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt