Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Upsert ne demek?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Upsert ne demek?​

(bkz: mongodb)’de olan bir nane. mongodb’de kullanılan bir update parametresi. eğer true olarak set edilirse query kriteri ile eşleşen bir doküman yoksa hemen yeni bir tane insert eder; yeni bir doküman oluşturur.

Insert delete ne demek?​

“INSERTED”: INSERT ve UPDATE sonucu oluşan yeni satırları kapsar, “DELETED”: Silinen eski kayıtları kapsar (INSERT işlemi için boştur).

PostgreSQL Upsert nedir?​

PostgreSQL Upsert nedir?
İlişkisel veritabanlarında, üst düzey terimi birleştirme olarak adlandırılır. Fikir şuydu, tabloya yeni bir satır eklediğinizde, PostgreSQL zaten mevcutsa satırı günceller, aksi takdirde PostgreSQL yeni satırı ekler. Bu nedenle harekete geçme diyoruz (güncelleme veya ekleme).

Insert ne işe yarar veritabanı?​

Insert ne işe yarar veritabanı?
SQL Insert komutu kısaca veritabanı içinde herhangi bir tabloya veri eklemek için kullanılan bir SQL DML (Data Manipulation Language) yani Veri İşleme Dili komutudur. Dilerseniz SQL Server Management Studio üzerinden de çok basit şekilde elle tablolara veri ekleyebilirsiniz.

INSERT ne demek veri tabanı?​

SQL INSERT KOMUTU NEDİR? SQL Insert komutu kısaca veritabanı içinde herhangi bir tabloya veri eklemek için kullanılan bir SQL DML (Data Manipulation Language) yani Veri İşleme Dili komutudur. Dilerseniz SQL Server Management Studio üzerinden de çok basit şekilde elle tablolara veri ekleyebilirsiniz.

INSERT tuşu ne işe yarar?​

Ins (Insert) Tuşu Kullanımı Word ile çalışanlar tarafından kullanılan bir tuş olan Insert normalde Word gibi bir kelime işlemcide eksik yazılmış bir harfi tamamlamak için kullanılmaktadır. Insert tuşu ile imleci kelimenin arasına getirip eksik harfi araya yazmanıza yarar.

INSERT ne anlama gelir?​

INSERT ne anlama gelir?
El ilanı ya da broşür sınıflarına giren insert (insört), geniş hedef kitlesine etkili ve çabuk bir tanıtım aracı olarak kullanabileceğiniz bir matbaa hizmetidir. Kelime anlamı olarak insert, ilan, ilave sayfa demektir. İnsert ile ilan edilmek istenen ürünlerin ilanı yapılmaktadır.

Laptop insert tuşu nasıl kullanılır?​

Laptop insert tuşu nasıl kullanılır?
İNSERT TUŞU NE İŞE YARAR Sürekli olarak yazı yazanlar için bu klavye tuşu görevi kısaca şu şekilde hemen açıklayalım. Word de bir yazı yazdınız ADDM olarak yanlış bir yazı yazdınız burada ikinci D üzerine gelerek insert tuşuna bastığınızda D harfi yerine E harfini yazacaktır.
Insert nasıl çalışır?​
SQL Triggerlar nedir?​
Trigger kelime anlamı olarak tetikleyici demektir. Trigger, SQL’de bir sorgu çalıştırdığımızda, başka bir sorgunun çalışmasını sağlamak için yazılan koddur. Mesela bir tablodan kayıt sildiğimizde, başka bir tablodan onunla ilgili bir kaydın silinmesi için kullanabiliriz.
 
"Upsert" terimi genellikle veritabanlarıyla ilişkilendirilen bir kavramdır. Özellikle NoSQL veritabanlarından biri olan MongoDB'de bulunan bir işlemdir. "Upsert" işlemi, mevcut bir dokümanın güncellenmesini veya eğer yoksa yeni bir doküman eklenmesini sağlar. MongoDB'de kullanılan bir tür update parametresidir. Eğer "upsert" parametresi true olarak ayarlanırsa, verilen sorgu kriterine uyan bir doküman bulunamadığında yeni bir doküman ekler.

Daha genel anlamda, ilişkisel veritabanlarında "upsert" işlemi için PostgreSQL'de "Upsert" isimli bir özellik bulunmaktadır. Bu özellik, veritabanında mevcut bir satırın güncellenmesini veya yeni bir satırın eklenmesini sağlar. Yani, eğer ilgili satır mevcutsa güncellemeyi yapar, yoksa yeni bir satır ekler.

"Insert" işlemi ise genellikle veri tabanlarındaki tablolara yeni veri eklemek için kullanılan bir SQL DML komutudur. Bu komutu kullanarak varolan tablolara yeni kayıtlar ekleyebilir ve veritabanındaki verileri güncelleyebilirsiniz.

Ayrıca "SQL Triggerlar" (tetikleyiciler), bir veritabanı yönetim sisteminde belirli bir olay gerçekleştiğinde otomatik olarak yürütülen belirli bir işlem dizisidir. Örneğin, bir tablodan bir kayıt silindiğinde başka bir tablodaki ilgili kaydı da silmek gibi işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilirler. Bu sayede veritabanında tutarlılık ve iş mantığı kuralları uygulanabilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri