USB flash bellek yazma koruması nasıl kaldırılır?
Bellek yazma korumalı sorunu nasıl çözülür? – Alternatif- Adım #1: Belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Bilgisayar klasörünü açın.
- Adım #3: Belleğinizin üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #4: Biçimlendir seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Biçimlendirme metodunu seçin ve işlemi başlatın.
- Adım #6: Sorun çözüldü.
SD kart ve USB disk yazma korumalı hatası nasıl kaldırılır?
SD ve benzer boyutlardaki hafıza kartlarının üzerinde yer alan mekanik anahtar, kartı kilitme ve kilidini açma imkanı sunuyor. Hafıza kartında yer alan bu anahtar “Lock” yazısının üzerindeyse tam tersi tarafa doğru çekmeniz gerekiyor. Bu işlem yazma koruması sorununu çözmeniz için yeterli olacaktır.Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?
Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?Çözüm 1: USB Flash Sürücü Virüslerini Kontrol Edin ve temizleyin.
- Çözüm 2: USB Flash Sürücüyü Kontrol Edin ve Kilidini Açın.
- Çözüm 3: Dosyayı “Salt Okunur” Durumunda olması
- Çözüm 4: Yazma Korumasını Temizlemek için Diskpart’ı kullanın.
- list disk (bilgisayarınızdaki tüm diskler burada listelenir)
Bellek kartı yazma korumalı ne demek?
Bellek kartı yazma korumalı ne demek?Fotoğraf makinenizde bu uyarıyı alıyorsanız hafıza kartınız arızalı olabilir, hafıza kartının yazma koruması açık olabilir veya fotoğraf makinenizin kart yuvası arızalı olabilir. Bu hatayı aldığınızda öncelikle kullandığınız SD hafıza kartının yazma korumasının açık olup olmadığını kontrol ediniz.
Kilitli hafıza kartı nasıl açılır?
Yöntem 1: SD kart donanım kilidinin kilidini açın- Hafıza kartını kamera yuvasından çıkarın. Temas noktaları aşağı bakacak şekilde yerleştirin.
- Kart kilitliyken kol pozisyondadır “Kilit”.. Konumu değiştirmek için haritada yukarı veya aşağı kaydırın.
- Hafıza kartının kilidi açıldı. Tekrar odaya koyun ve devam edin.