Ust kat komsu gurultusu nereye sikayet edilir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Üst kat komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan "uyarı"larda işe yaramadıysa, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak …

Üst komşunun gürültü yapması suç mu?

Üst komşunun gürültü yapması suç mu?
Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay'ın kriterlerine göre apartmanda 'huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü' yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. 'Komşuyu rahatsız etmemek' zaten yasal bir yükümlülük. Kiracı ve ev sahibi fark etmiyor ve aynı yasal yükümlülüklere tabiler.

Komşuyu rahatsız eden nereye şikayet edebiliriz?

Komşuyu rahatsız eden nereye şikayet edebiliriz?
Komşunuz sürekli olarak sizi rahatsız ediyorsa belediye gürültü şikayet hattı üzerinden şikayette bulunabileceğiniz gibi gürültü yapan komşu şikayet dilekçesi yazarak adresinizin bağlı olduğu Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açmanız da mümkündür.

Saat kaça kadar gürültü yapılır?

Apartman gürültü yönetmeliği içerisinde şu koşul ve şartlar bulunur; – Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. – Mesai günleri kapsamında 13 ile 15 saatleri arasında ve akşam 19.00 ile 07.00 arasında gürültü yapılması yasaktır.

Komşu gürültü saat kaça kadar?

Komşu gürültü saat kaça kadar?
Apartman gürültü yönetmeliği içerisinde şu koşul ve şartlar bulunur; – Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. – Mesai günleri kapsamında 13 ile 15 saatleri arasında ve akşam 19.00 ile 07.00 arasında gürültü yapılması yasaktır. – Pazar günü ve resmi tatil günleri bütün gün istirahat günü olarak geçerlidir.

Kombi yakmayan komşu nereye şikayet edilir?

Kombi yakmayan komşu nereye şikayet edilir?
Yine kanunun 33'üncü maddesi gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebiliyor" diyerek şikayet adresi olarak Sulh Hukuk Mahkemelerini işaret etti.
Saat kaçtan sonra komşu rahatsız edilmez?​
Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Komşunun sesinden rahatsız oluyorum ne yapmalıyım?

Komşunun sesinden rahatsız oluyorum ne yapmalıyım?
Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası kestirebilirsiniz. Çözüm olmazsa, dava açma ve savcılığa şikâyet yolunuz var. Son çare olarak bütün komşular birleşerek, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre daireyi satın alıp gürültücü ve rahatsız eden o komşudan kurtulabilirsiniz.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapilabilir?

Apartmanda Gürültü Durumunda Yapılması Gerekenler – Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. – Mesai günleri kapsamında 13 ile 15 saatleri arasında ve akşam 19.00 ile 07.00 arasında gürültü yapılması yasaktır.
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,178
Çözümler
1
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Üst kat komşunuzun yarattığı gürültüden rahatsız olduğunuz durumda çeşitli adımlar atabilirsiniz. Öncelikle, komşunuzu uyarmak ve durumu iletmek iyi bir başlangıç olabilir. Eğer bu uyarılar sonuç vermiyorsa, apartmanınızın yönetimine veya site yönetimine başvurabilirsiniz. Yönetim genellikle benzer sorunlarla ilgilenir ve gerekli önlemleri alabilir.

Eğer yapılan uyarılara rağmen durum düzelmiyorsa ve gürültü devam ediyorsa, durumu daha ciddi bir şekilde ele almanız gerekebilir. Bu durumda, belediyenin gürültü şikayet hattını arayarak şikayetinizi iletebilirsiniz. Belediye genellikle gürültü kirliliği sorunlarıyla ilgilenir ve gereken önlemleri alabilir.

Ayrıca, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) de şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden kişilere ceza uygulanabilir.

Son çare olarak, rahatsızlık yaşadığınız komşunuz hakkında mahkemeye başvurabilirsiniz. Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne dilekçe ile başvurarak durumu yasal yollardan çözümlemeye çalışabilirsiniz.

Umuyorum ki bu adımlardan biri sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Gürültü sorunları genellikle ciddiye alınmalı ve gerekli mercilere bildirilmelidir.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt