We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Üstün veya Özel Yeteneklilerin Eğitimi

SoruCevap

Üye
Tepkime
65
Time online
0
Coin
256,935
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için öğrencileri yaşıtlarından ayırmadan örgün eğitimleri dışındaki zamanlarında ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda eğitim veren bağımsız özel eğitim kurumu olan "Bilim ve Sanat Merkezleri" açılmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Genel Müdürlüğümüzce hazırlanıp illere gönderilen gözlem formlarına göre okullarınca aday gösterilen öğrenciler, iki aşamalı değerlendirmeden sonra merkezlere alınmaktadır. Merkezlerde öğrencilere ;[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1- Oryantasyon,
2- Destek (iletişim becerileri, bilimsel çalışma yöntemleri, yabancı dil, problem çözme teknikleri, grupla çalışma teknikleri, öğrenme stratejileri, sosyal aktiviteler, araştırma teknikleri vb.),
3- Bireysel yetenekleri farkettirici,
4- Özel yetenekleri geliştirici,
5- Proje üretim,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]eğitim programları verilmektedir. Öğrenciler bu eğitimi küçük gruplar halinde veya bireysel olarak almaktadırlar.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ayrıca, Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Şubesince;[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]İlköğretim çağındaki, ailesi tarafından ihmal ve istismar edilmiş barınma yeri olmayan sokakta kalmış çocukların ihtiyaçlarının karşılanması, sekiz yıllık temel eğitim hakkından faydalandırılabilmeleri ve yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla İstanbul'da parasız yatılı olarak "Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu" açılmıştır. Ülkemizde tek örneği bulunan bu özel eğitim ilköğretim okulunda halen 25 öğrenci eğitim almaktadır, Öğrencilerin her türlü yatma, yeme-içme, giyinme, sağlık vb. İhtiyaçları Vakıfbankça karşılanmaktadır.[/FONT]

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt