Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Uzun ince bir yoldayım türküsünü kim söylüyor?
Hakan Altun – UZUN İNCE BİR YOLDAYIM – YouTube.Bilmiyorum ne haldeyim anlamı?
Bilmiyorum ne haldeyim anlamı?Bilmiyorum ne hâldeyim, / Gidiyorum gündüz gece. Cevap: Aşık Veysel bence bu dizelerde hayat yolculuğunu kast etmiştir. İnsanlar gece gündüz bu hayat yolunu geçmek zorundadır. Hayatı uzun ince bir yola benzeten şair, gece gündüz gittiğini yani günlerin geçtiğini ifade etmiştir.
Sen yokken kim söylüyor?
Sen yokken kim söylüyor?Yargı şarkıları arasında yer alan parçalardan biri de Yüzyüzeyken Konuşuruz’un şarkılarından biri Sen Yokken Ne Gece Ne de Gündüz oldu.
Yargı dizi muzigi kime ait?
Yargı (dizi)Yargı
Başrol | Kaan Urgancıoğlu Pınar Deniz
Açılış müziği | Yargı – Jenerik
Besteci | Toygar Işıklı
Ülke | Türkiye
Ne gece ne de gündüz kim söylüyor?
Ne gece ne de gündüz kim söylüyor?Yargı Sen Yokken Ne Gece Ne De Gündüz/Dinle Beni Bi’ | Yüzyüzeyken Konuşuruz | Yargı 2.Bölüm Şarkısı – YouTube.
Uzun ince bir yoldayım şiirinin ana fikri nedir?
Uzun ince bir yoldayım şiirinin ana fikri nedir?Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinin Teması: Yaşam ve Ölüm teması işlenmiştir. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinde Gelenek: Türk halk şiiri geleneğine uygun yazılmıştır. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiiri ve Şair: Aşık Veysel insanoğlunun nefes almaya başladığı andan itibaren içine girdiği yaşam mücadelesini işlemiştir.
Iki kapılı bir han ne anlama gelir?
veysel’in iki kapıdan doğum ve ölümü kastettiği cümledir.Uzun ince bir yoldayım ne anlatmak istiyor?
Uzun ince bir yoldayım ne anlatmak istiyor?İşte, Âşık Veysel’in, bugün türkü/şarkı olarak da bestelenip söylenen; “Uzun ince bir yoldayım” adlı şiirinde de yol sembolik olarak dünya/hayat yerine kullanılmıştır. Dünyaya gelen insan, ömrü boyunca bir hedef peşinde koşup durur.
Veysel neden bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş?
Veysel neden bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş?Veysel neden bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş? Cevap: Veysel babası ona bir şey getirir diye bir an önce babasının eve gelmesini bekliyormuş.
Yargı jenerik kime ait?
Yargının müzikleri bugüne kadar; Yaprak Dökümü, Dudaktan Kalbe, Aşk-ı Memnu, Ezel, Fatmagül’ün Suçu Ne? ve Kuzey Güney gibi unutulmayan pek çok dizinin de aralarında bulunduğu yapımların müziklerine imza atan ünlü besteci Toygar Işıklı’ya ait.Yargı dizisinin müziklerini kim yapıyor?
Yargı dizisinin müziklerini kim yapıyor?Yargı (dizi)
Yargı
Açılış müziği | Yargı – Jenerik
Besteci | Toygar Işıklı
Ülke | Türkiye
Dili | Türkçe
Yargının senaristi kim?
Yargının senaristi kim?Sema Ergenekon, 2005 yılından itibaren dizi senaryosu yazmaya başlamıştır. Lale, Devri, Karagül, Kara Para Aşk, Siyah Beyaz Aşk, Gülperi gibi birçok diziden sonra 2020 yılında Zemheri, 2021’de Yargı, Imperio de Mentiras, Kahraman Babam, Menajerimi Ara, dizilerinin senaristi olmuştur.