Van'daki okullara yarıyıl tatili yok

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,935
imagesvandakiokullarayariyiltatiliyok5b085fa43ecc6

Vanda okullar tatil olacak mı
Van daki okullara yarıyıl tatili yok

Yaklaşan yıl tatili Van daki eğitim durumu ne olacak sorusunu akıllara getirdiİşte Milli Eğitim Bakanlığından beklenen acıklama; Vanda yaşanan deprem nedeniyle eğitime verilen aranın telafisi icin bu bolgede yarıyıl tatilindeki iş gunlerinde de eğitime devam edileceğini bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığından yapılanacıklamada; Vanda yaşanan depremler nedeniyle Van merkez ve Erciş ilcesinde 10 hafta, diğer ilcelerde de 5 hafta sureyle eğitime ara verildiği hatırlatılarak, oğrencilere bu sure icinde eğitimoğretim verilemediği belirterek İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 50 maddesinde ve Orta Oğretim Kurumları Sınıf Gecme ve Sınav Yonetmeliğinin 37 maddesinde ders yılı icinde oğretmensizlik, doğal afet, salgın hastalık ve olağanustu hal ve benzeri durumlardan dolayı yapılamayan dersler icin yoğunlaştırılmış yetiştirme programı uygulanacağı ifade edilerek, bu programların, calışma saatleri icinde ve dışında oğretim yapılarak tamamlanacağı ve okul mudurlukleri ile il, ilce milli eğitim mudurlukleri tarafından duzenleneceği bildirildi

Van da okullar yarı yıl tatili yapacak mı?

Van daki eğitim planı şoyle;
Bu programların, oğrenci ve velilerin psikososyal durumları, eğitimoğretim kurumlarının fiziki kapasitesi ve bolgenin koşulları dikkate alınarak gunluk ders saatine doğrudan veya teneffus surelerini azaltarak veya blok ders yaparak 12 saat ilave etmek, yarıyıl tatilindeki iş gunlerinde eğitime devam etmek ve 1 Ocak8 Haziran donemi boyunca hafta sonu gunlerinin birinde eğitim vermek suretiyle duzenlenebilecektir Orneğin, ilkoğretim oğrencileri icin yetiştirme programı, gunluk ders saatine kalan eğitim donemi boyunca 1 saat ilave, yarıyıl tatilinde 10 gun eğitime devam ve 1 Ocak8 Haziran donemindeki 20 hafta sonu gunlerinin birinde (cumartesi veya pazar) eğitim verilmek suretiyle uygulanabileceği Van Valiliğine bildirilmiştir Uygulama, Van Valiliği tarafından planlanarak başlatılacaktır

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt