T
theking
Reputation:
Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
Aldığı kadar un
Şerbet için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 3 yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı şeker ilave edin. Rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ,süt ve yoğurdu ekleyin çırpın.
İrmik,vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son bir portakalın kabuğu, portakalın suyu, unu ekleyelim ve fırında altı üstlü pişirelim.
Harcımız fırında pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım.
Derin bir tencereye 3. 5 su bardağı şeker ilave edin, 4 su bardağı su ,2-3 damla limon suyu.
Kaynayana kadar kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
En son pişen harcımızı dilimleyip şerbetimizi üzerine döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
Aldığı kadar un
Şerbet için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 3 yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı şeker ilave edin. Rengi açılana kadar mikserle çırpın.
Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ,süt ve yoğurdu ekleyin çırpın.
İrmik,vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
En son bir portakalın kabuğu, portakalın suyu, unu ekleyelim ve fırında altı üstlü pişirelim.
Harcımız fırında pişerken bizde şerbetimizi hazırlayalım.
Derin bir tencereye 3. 5 su bardağı şeker ilave edin, 4 su bardağı su ,2-3 damla limon suyu.
Kaynayana kadar kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
En son pişen harcımızı dilimleyip şerbetimizi üzerine döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı