Makale Başlıkları Hide
Word programında cetvel nasıl eklenir? Cetvel eklemek için öncelikle “Ekle” menüsüne tıklanır. Ardından “Çizimler” sekmesi seçilir. Cetvel seçeneği bulunur ve üzerine tıklanır. Cetvel çizmek için bir nokta belirlenir ve fare kullanılarak çizim yapılır. Cetvelin boyutu ve şekli isteğe göre ayarlanabilir. Cetvelin üzerine metin eklemek için “Metin Kutusu” seçeneği kullanılır. Cetvele metin eklemek için metin kutusunun içine tıklanır ve metin yazılır. Cetvelin rengi veya stilini değiştirmek için “Format” menüsü kullanılabilir. Cetvelin üzerinde yapılan değişiklikler “Düzenle” menüsünden geri alınabilir. Cetveli kaldırmak için ise “Çizimler” sekmesinde yer alan “Cetveli Kaldır” seçeneği kullanılır.
İçindekiler
1. Adım: Word programını açın ve belgenizi hazırlayın.
2. Adım: Cetvel eklemek istediğiniz yere imlecinizi getirin.
3. Adım: Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın.
4. Adım: Açılan menüden “Cetvel” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
5. Adım: Belgenize cetvel eklendiğinde, imlecinizin olduğu yere bir çizgi çizilir. Bu çizgiyi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Bunlar Word programında cetvel eklemek için temel adımlardır. Cetveli düzenlemek veya kaldırmak isterseniz, yine “Ekle” sekmesinden “Cetvel”e tıklayarak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
1. Adım: Cetvelin bulunduğu yere imlecinizi getirin.
2. Adım: Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın.
3. Adım: Açılan menüden “Cetvel” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
4. Adım: Belgenizden cetveli kaldırmak için “Cetvel” seçeneğini tekrar tıklayın. Cetvel çizgisi kaybolacaktır.
Bu adımları takip ederek Word programında belgenizden cetveli kaldırabilirsiniz. Cetveli eklemek için de aynı adımları uygulayabilirsiniz.
1. Adım: Cetvelin üzerine çift tıklayarak cetvel düzenleme moduna geçin.
2. Adım: Cetvelin uzunluğunu veya şeklini değiştirmek için cetvelin kenarlarını sürükleyin.
3. Adım: Cetvelin rengini veya çizgi stilini değiştirmek için “Cetvel Stili” seçeneğini kullanın.
4. Adım: Düzenlemeyi tamamladıktan sonra cetvel düzenleme modundan çıkmak için başka bir yere tıklayın.
Bu adımları takip ederek Word programında cetvelin uzunluğunu, şeklini, rengini ve çizgi stilini düzenleyebilirsiniz.
1. Adım: Cetveli belgenizin istediğiniz yerine ekleyin.
2. Adım: Cetveli kullanarak belgenizin hizalamasını yapabilirsiniz. Cetveli çizgisi üzerinde imlecinizi sürükleyerek metni hizalayabilirsiniz.
3. Adım: Cetveli kullanarak nesneleri yerleştirebilirsiniz. Nesneyi cetvel üzerinde istediğiniz yere sürükleyerek yerleştirebilirsiniz.
4. Adım: Cetveli kullanarak tablo oluşturabilirsiniz. Cetveli çizgisi üzerinde sürükleyerek tablonun boyutunu belirleyebilirsiniz.
Word programında cetveli kullanarak belgenizin düzenini kolayca sağlayabilir ve istediğiniz hizalamayı elde edebilirsiniz.
Word Programında Cetvel Nasıl Eklenir?
‘Ekle’ sekmesine tıklayın.
Açılan menüden ‘Cetvel’ seçeneğini seçin.
Cetvelin uzunluğunu ve genişliğini ayarlayın.
Cetveli belgenize sürükleyip bırakın.
Cetveli ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.
İçindekiler
Cetvel, Word programında belgenize düz bir çizgi olarak eklenebilen bir araçtır. Cetvel kullanarak belgenizde hizalama yapabilir, nesneleri yerleştirebilir veya tablo oluşturabilirsiniz. Cetvel eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Adım: Word programını açın ve belgenizi hazırlayın.
2. Adım: Cetvel eklemek istediğiniz yere imlecinizi getirin.
3. Adım: Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın.
4. Adım: Açılan menüden “Cetvel” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
5. Adım: Belgenize cetvel eklendiğinde, imlecinizin olduğu yere bir çizgi çizilir. Bu çizgiyi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Bunlar Word programında cetvel eklemek için temel adımlardır. Cetveli düzenlemek veya kaldırmak isterseniz, yine “Ekle” sekmesinden “Cetvel”e tıklayarak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Word Programında Cetvel Nasıl Kaldırılır?
Cetveli belgenizden kaldırmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Adım: Cetvelin bulunduğu yere imlecinizi getirin.
2. Adım: Menü çubuğundan “Ekle” sekmesine tıklayın.
3. Adım: Açılan menüden “Cetvel” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
4. Adım: Belgenizden cetveli kaldırmak için “Cetvel” seçeneğini tekrar tıklayın. Cetvel çizgisi kaybolacaktır.
Bu adımları takip ederek Word programında belgenizden cetveli kaldırabilirsiniz. Cetveli eklemek için de aynı adımları uygulayabilirsiniz.
Word Programında Cetvel Nasıl Düzenlenir?
Cetveli düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Adım: Cetvelin üzerine çift tıklayarak cetvel düzenleme moduna geçin.
2. Adım: Cetvelin uzunluğunu veya şeklini değiştirmek için cetvelin kenarlarını sürükleyin.
3. Adım: Cetvelin rengini veya çizgi stilini değiştirmek için “Cetvel Stili” seçeneğini kullanın.
4. Adım: Düzenlemeyi tamamladıktan sonra cetvel düzenleme modundan çıkmak için başka bir yere tıklayın.
Bu adımları takip ederek Word programında cetvelin uzunluğunu, şeklini, rengini ve çizgi stilini düzenleyebilirsiniz.
Word Programında Cetvel Nasıl Kullanılır?
Cetveli kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Adım: Cetveli belgenizin istediğiniz yerine ekleyin.
2. Adım: Cetveli kullanarak belgenizin hizalamasını yapabilirsiniz. Cetveli çizgisi üzerinde imlecinizi sürükleyerek metni hizalayabilirsiniz.
3. Adım: Cetveli kullanarak nesneleri yerleştirebilirsiniz. Nesneyi cetvel üzerinde istediğiniz yere sürükleyerek yerleştirebilirsiniz.
4. Adım: Cetveli kullanarak tablo oluşturabilirsiniz. Cetveli çizgisi üzerinde sürükleyerek tablonun boyutunu belirleyebilirsiniz.
Word programında cetveli kullanarak belgenizin düzenini kolayca sağlayabilir ve istediğiniz hizalamayı elde edebilirsiniz.
Word Programında Cetvel Nasıl Eklenir? |
Cetvel eklemek için ‘Ekle’ sekmesine tıklayın. |
Açılan menüden ‘Cetvel’ seçeneğini seçin. |
Cetvelin uzunluğunu ve genişliğini ayarlayın. |
Cetveli belgenize sürükleyip bırakın. |
Cetveli ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. |
‘Ekle’ sekmesine tıklayın.
Açılan menüden ‘Cetvel’ seçeneğini seçin.
Cetvelin uzunluğunu ve genişliğini ayarlayın.
Cetveli belgenize sürükleyip bırakın.
Cetveli ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.