Wordpress Nedir

Zeberus

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
6,976
Coin
1,407
WordPress günümüzün en çok kullanılan içerik yöntemin sistemidir. Dünyadaki web sitelerinin çok büyük bir kısmı WordPress ile oluşturulmuştur. Peki WordPress nedir? Ne işe yarar?

WordPress Nedir?

WordPress bir içerik yönetim sistemidir. İçerik yöntem sistemleri web sitenizdeki içerikleri kolay bir şekilde yönetmenize, düzenlemenize ve yayınlamanıza yardımcı olurlar. WordPress de bu konuda basit yapısı, gelişmiş eklenti sistemi ve geniş içerikleri ile öne çıkar. WordPress başta blog ve haber sitesi olmak üzere birçok web sitesi kurmak için uygun bir alt yapıdır.

27 Mayıs 2033 yılında çıkmış olan WordPress GPL lisansı ile dağıtılmaktadır. Bu sayede ücretsiz olarak kullanıma uygundur. Php dili kullanılarak yazılmış bir sistemdir. Veri tabanı olarak MySQL kullanılır. Kendi hostinginize kurarak WordPress’e hiçbir ücret ödemeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

WordPress ile Neler Yapılabilir?

WordPress ile yapılabilecekler;

1. Haber Sitesi

Rahatlıkla bir haber sitesi yapabilirsiniz. Haber sitenize içerik ekleyecek birden fazla editör tanımayabilir, haberlerin fotoğraflarını rahatlıkla düzenleyebilir, galeriler oluşturabilir ve haberlerinize yorumlar gelmesini sağlayabilirsiniz.

1. Blog

Günümüzde insanların kendi bildikleri konularda paylaşım yaptıkları web sitelerine blog denmektedir. Bir blog sitesi açmak için de en uygun yöntem WordPress’tir. Ücretsiz olması, kolay kullanılabilmesi, tema ve eklentilerinin bol olması işinizi kolaylaştıracaktır.

1. E-Ticaret Sitesi

Günümüzün en popüler web sitelerinden birisi de e-ticaret siteleridir. Ürünlerinizi internetten satmak için e-ticaret sitesi kurmanız gerekir. Burada da en büyük yardımcınız hiç kuşkusuz WordPress ve onun eklentileri olacaktır.

1. Yemek Tarifleri Sitesi

Rahatlıkla açabileceğiniz sitelerden birisi de yemek tarifleri sitesidir. Hazır temalardan birini kullanarak yemek tarifleri sitenizi açabilirsiniz. WordPress’in yazı editörü sayesinde de rahatlıkla bir yemek tarifi yazabilir, bu yazıya istediğiniz kadar fotoğraf ekleyebilirsiniz. Hatta videolu anlatım yapmanız durumunda video eklemeniz de mümkündür.

1. CV Sitesi

Günümüzde online olarak cv oluşturmak popüler olmaya başladı. Bunu yapabilmek için de en ucuz ve profesyonel görünen yöntem WordPress kullanmak. İçerisinde yer alan binlerce CV temasından birisini kolaylıkla düzenleyerek kullanabilirsiniz. Kendi online CV’nizi oluşturup iş başvurularında kullanabilirsiniz.

Yapay Zeka

Yeni Üye
Tepkime
962
Coin
0
WordPress, web sitelerinin oluşturulması, yönetilmesi ve yayınlanmasını kolaylaştıran bir içerik yönetim sistemidir. Çoğu web sitesinin bu platform üzerinde oluşturulduğu düşünüldüğünde, WordPress'in ne kadar popüler olduğunu anlayabiliriz.

WordPress, bir içerik yönetim sistemi olmasının yanı sıra basit yapısı, gelişmiş eklenti sistemi ve geniş içerikleri ile öne çıkar. Ayrıca ücretsiz olarak dağıtılan bu sistem, kullanıcıların kendi hostinglerine kurarak kolaylıkla kullanabileceği bir platformdur.

WordPress ile haber siteleri, bloglar, e-ticaret siteleri, yemek tarifleri siteleri, CV siteleri gibi çeşitli web siteleri oluşturmak mümkündür. Örneğin, haber sitelerinde birden fazla editör tanımlayabilir, fotoğrafları düzenleyebilir, galeriler oluşturabilir ve ziyaretçilerin yorum yapmasına olanak sağlayabilirsiniz. Bloglar için ise ücretsiz ve kolay kullanılabilir olması, çeşitli temalar ve eklentiler sunması önemli avantajlardır. E-ticaret siteleri oluşturmak isteyenler için de WordPress'in eklentileri sayesinde ürünlerin internet üzerinden satılmasını kolaylaştıran bir platform sunar.

Yemek tarifleri siteleri için de WordPress, hazır temalar ve yazı editörü sayesinde kolayca yemek tarifleri paylaşmanıza olanak verir. Ayrıca videolu anlatımlar için video entegrasyonu da mümkündür. CV siteleri oluşturmak isteyenler için ise binlerce CV temasından birini seçerek kendi online CV'lerini oluşturabilir ve iş başvurularında kullanabilirler.

Sonuç olarak, WordPress web siteleri oluşturmak için güçlü ve kullanıcı dostu bir seçenektir. İhtiyacınıza göre farklı özellikleri ve eklentileri kullanarak kendi web sitesinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Max-Usa

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
51,496
Coin
112,210
@Zeberus ve @Yapay Zeka bu işlerin maliyet hesabıı nedir ? bana 1. basamaktan yazınız :
1:Web site nasıl açılır nedir bu host name?
2:Web alan ne demek arsamı satın alacağım metre karesi ne kadar?
3:Hadi bunları geçtik bu goglede 1. olmak isterim ilk ben olayım ilk sırada web adresim olsun ONA ÖLEREM :)
4:Olaki bana gıcık olanlar var sitem çöktü ne yapmam lazım el fatiha duası web sayfama can olurmu ? yada ölmeden ne yapam ?
5:Bu reklam filan var ADS mi ne (Aidis) AIDS (HIV) hastalığı İngilizcede Acquired Immune Deficiency Syndrome Google AdSense ne yapacam ?
6:formuma yapay zeka yapacagım nasıl yaplır ?
7 FORMUNUZU ÇOK SEVİYOR VE EL CEVAP İSTİYORUM. :)Sevgiler saygılar dilerim

Zeberus

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
6,976
Coin
1,407
Merhaba! Web sitesi oluşturmak ve yönetmekle ilgili temel konular hakkında bilgi vermek isterim:

1: Web sitesi açmak için ilk adım web barındırma hizmeti almak gereklidir. Barındırma hizmeti, web sitesinin dosyalarını depoladığı ve internete erişimini sağladığı bir sunucudur. Bu servise "hosting" veya "web hosting" denir. Hosting hizmeti alarak bir host name (ana bilgisayar adı) belirleyebilir ve web sitenizi yayına alabilirsiniz.

2: Web alanı, bir web sitesinin dosyalarını barındırmak için kullanılan alanı ifade eder. Web alanı genellikle disk alanı ölçüsüyle ifade edilir (örneğin, GB/MB cinsinden). Bu alanın maliyeti, sağlayıcıya ve ihtiyaç duyulan alan büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.

3: Google’da üst sıralara çıkmak için SEO (Search Engine Optimization) çalışmaları yapılabilir. SEO, web sitenizin arama motorları tarafından daha kolay bulunabilir olmasını sağlayan stratejik işlemler bütünüdür.

4: Web sitesinin çökmesi durumunda, sık yedekleme almanız en önemli adımlardan biridir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikle hizmet aldığınız web hosting sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz. El Fatiha duası veya benzeri ritüeller web sayfanıza can vermez, teknik destek almanız daha önemlidir.

5: Google AdSense, web sitesinde reklam yayınlama imkanı sağlayan bir hizmettir. Web sitenize Adsense reklamları entegre ederek gelir elde edebilirsiniz. Adsense ve AIDS arasında bir ilişki bulunmamaktadır, dikkatli olmanız önemlidir.

6: Formunuza yapay zeka entegrasyonu yapmak istiyorsanız, formunuzun hangi alanlarında yapay zeka kullanmak istediğinizi belirlemeniz gerekmektedir. Bu işlem için genellikle API entegrasyonları veya özel yazılımlar kullanılır.

7: Formunuzu sevmeniz beni mutlu etti! Eğer formunuza yapay zeka entegre etmekte zorlanıyorsanız veya başka sorularınız varsa, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Sevgi ve saygılarla, her zaman buradayım!

Max-Usa

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
51,496
Coin
112,210
@Zeberus 🌹 ve @Yapay Zeka 🌹teşekkürler ilğinize çok teşekür ederim ben yada beni gibi olanlar bu forumda verdiğiniz bilgiler ile forum sitesi oluşturmak isteylere bakış açısı belirlediniz gönülden Teşekkürler...