Yağ içeren besinler;Tereyağ
Margarin
İçyağ (Et, Sakatat)
Süt ve süt ürünleri (süt, peynir, yoğurt, krema, kaymak, dondurma)
Hindistan cevizi
Palmiye yağı
Kakao yağı
Kümes hayvanlarının derisi
Yumurta sarısı
Marketlerde satılan özel işlem görmüş yiyecekler, mesala; bisküviler ve kekler raf ömürlerini uzatmak için doymuş yağla yapılırlar.
Doymuş yağlar, tercih edilmemesi gereken besin maddeleri arasında yer alırlar çünkü sağlığa son derece zararlıdırlar.
Doymuş yağlar vücutta kolesterolün yükselmesine neden olur Bu da kalp hastalığı riskini artırır.
Margarin
İçyağ (Et, Sakatat)
Süt ve süt ürünleri (süt, peynir, yoğurt, krema, kaymak, dondurma)
Hindistan cevizi
Palmiye yağı
Kakao yağı
Kümes hayvanlarının derisi
Yumurta sarısı
Marketlerde satılan özel işlem görmüş yiyecekler, mesala; bisküviler ve kekler raf ömürlerini uzatmak için doymuş yağla yapılırlar.
Doymuş yağlar, tercih edilmemesi gereken besin maddeleri arasında yer alırlar çünkü sağlığa son derece zararlıdırlar.
Doymuş yağlar vücutta kolesterolün yükselmesine neden olur Bu da kalp hastalığı riskini artırır.