Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yag pompasi tikanirsa ne olur?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Yağ pompası tıkanırsa ne olur?​

Yağ pompası tıkandığında oluşması gereken yağ basıncı oluşamayacak ve yağlama tam anlamıyla gerçekleştirilemeyecektir. Bu durumda aşınma artar. Aşınma sonucu oluşan toz parçacıkları yağ pompasını daha çok tıkayarak motorun ömrünün kısalmasına neden olur.

Karter pompası nedir?​

Karter, içten yanmalı motorlarda motorun alt kısmında bulunan yağ tankıdır. Krank milini dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korur. Yağa depoluk eder soğumasını sağlar. Boğazlı ve boğazsız olmak üzere 2 çeşittir.

Yağ pompası bozulursa ne olur?​

Yağ pompası bozulursa ne olur?
Arızalı bir yağ pompası, yağın düzgün bir şekilde pompalanmasını engeller. Bu durum, motorun zarar görmesine yol açabilecek düşük yağ basıncına neden olacaktır. Böyle bir durumda motor yağ ışığı sürekli yanabilir veya belli aralıklarla yanıp sönebilir. Aracınızın performansında düşüş olduğunu farkedebilirsiniz.

Araç yağ pompası bozulursa ne olur?​

Yağ pompası arızalanması durumunda, tüm yağ kartel bölmesinde toplanacak ve motor adeta yağsız kalacaktır. Aracın bu şekilde kısa bir sürede olsa da çalışmaya devam etmesi halinde ise, birçok motor aksamı aşırı sürtünmeden kaynaklı olarak aşınacak ve artık kullanılamaz hale gelecektir.

Yağ Pompası fiyatı ne kadar?​

11 Aralık 2021 tarihinde Cimri.com’da yer alan 117 Yağ Pompası modeli içerisinde en ucuz Yağ Pompası fiyatı 11.25 TL iken, en yüksek Yağ Pompası fiyatı 8857.86 TL olarak sitemizde yer alıyor.

Yağ pompası nerede?​

Yağ pompası nerede?
Yağ pompası genellikle krank mili tarafından çalıştırılan mekanik bir pompadır. Tipik olarak, krank milinin önünde, motorun alt kısmında bulunur.

Araç yağlama yapmazsa ne olur?​

Yağı akışı azaldığında, parçalar uygun şekilde yağlanmaz, sürtünme artar ve bu durum motorun aşırı ısınmasına neden olur. Aşırı sürtünme ve artan sıcaklık motorunuzda daha fazla soruna yol açar. Gösterge panelinizde hararet lambası sizi bu duruma karşı uyarır.

Yağ pompası değişimi nasıl yapılır?​

Yapılan İşlemler
- Yağ pompasının yeri belirlenmelidir.
- Duruma göre motorun çıkarılması veya yağ pompasının üzerinde bulunan parçaların sökülmesi gerekir.
- Yağ pompası söküldükten sonra iç aksamı açılıp temizlenir.
- Pompada fiziksel bir hasar oluşmuşsa yenisiyle değiştirilir.
- Yerine takılıp motor toplanır.

Araç yağ pompası nasıl çalışır?​

Araç yağ pompası nasıl çalışır?
Yağ pompasının tüm bu işlemleri yapabilmek için hareket alıp beslendiği bir parça var; oda eksantrik mili. Marş sırasında gücü motor üretiyor ve ihtiyacı olan parçalara dağıtıp yapılıyor. Eksantrik mili de uzun bir demirdir. Yağ pompası bundan aldığı hareketle yağı pompalayarak motorun zarar görmesinin önüne geçer.

Yağ pompası yağlama yapmazsa ne olur?​

Yağ pompası kaç km değiştirilir?​

ben şahsi olarak sadece her 150.000 km de bir yağ pompasının değişmesinden yanayım, yağ pompası yapı olarak dişlilerden oluşur. zamanla eskiyen dişlilerin çok yol yapmış otomobillerde bazen aşırı yüklenme bazen normal kullanımda kırıldığı çok olmuştur. aklınızda bulunsun. Bazen yağ müşüri de kurtarmayabilir sizi..

Araç neden yağlama yapmaz?​

Araç neden yağlama yapmaz?
Motorda Yağ Sarfiyatı Fazla 1-Dışta yağ kaçağı vardır. 2-Piston segmanları aşınmış olduğundan yağ kaçırmaktadır. 3-Motor çalışırken egzoz borusundan mavi duman çıkıyorsa bu, umumiyetle segmanların yağ kaçırdığına işarettir. Bazen segmanlar yuvalarına mumlaşma sebebiyle sıkışabilir.

Yağ pompasının fiyatı ne kadar?​

13 Mayıs 2022 tarihinde Cimri.com’da yer alan 137 Yağ Pompası modeli içerisinde en ucuz Yağ Pompası fiyatı 21.4 TL iken, en yüksek Yağ Pompası fiyatı 8500.0 TL olarak sitemizde yer alıyor.

Yağ pompası kaç km de değişir?​

Motora yağ neden gitmez?​

Motora yağ neden gitmez?
Araçta yağ yakma sebepleri arasında en sık görüleni ise supapların zarar görmesidir. Emme supapları ve yanındaki parçalar arızalandığında yağ, yanma odasına kaçar. Bu da motorun yağ yakmasıyla sonuçlanır.

Yağ pompası neden yağ kaçırır?​

Yağ pompası dışarıda olan pompalarda, pompa bağlantı cıvataları gevşek ya da contası bozulmuş olabilir. Karterin havalandırma tertibatının bozulması ya da borusunun tıkanması karterde basıncın yükselmesine sebep olduğu için motorda yağ kaçağı olabilmektedir.

Motor yağ pompası bozulursa ne olur?​

Yağlama sistemi arızaları nelerdir?​

Yağlama sistemi arızaları nelerdir?
Motorda Yağ Kaçağı
- Yağ karterinde boşalma tapası gevşek yahut tapa contası bozuktur.
- Yağ karterinde çatlak yahut delik vardır.
- Karter contası şu sebeplerden kaçırmaktadır:
- Eksantrik mili dişlileri kapak contası aşağıdaki sebeplerden kaçırmaktadır:
- Anamil ön keçesi aşağıdaki sebeplerden kaçırmaktadır:

Yağlama sisteminin arızaları ve sebepleri nelerdir?​

Motorda Yağ Basıncı Yok
- Basınç göstergesi bozuktur.
- Basınç göstergesine gelen boru tıkanmıştır.
- Karterdeki yağ miktarı yetersizdir.
- Yağ pompası kırılmıştır.
- Yağ basınç kontrol supabı açık kalmıştır.
- Yağ pompası çıkış kanalı tıkanmıştır.
- Pompanın emme tarafındaki emme borusu, yahut yağ süzgeci tıkanmıştır.
 
Yağ pompası tıkanırsa ne olur sorusunun cevabı oldukça önemlidir, çünkü yağ pompası aracın motorunun doğru bir şekilde yağlanmasını sağlar. Eğer yağ pompası tıkanırsa, yağ basıncı oluşamayacak ve motorun aşınması artabilir. Ayrıca, tıkayan parçacıklar yağ pompasını daha da tıkayarak motorun ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle düzenli olarak yağ bakımının yapılması ve yağ pompasının kontrol edilmesi önemlidir.

Karter pompası ise içten yanmalı motorlarda motorun alt kısmında bulunan yağ tankıdır. Krank milini dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korur, yağın soğumasını sağlar ve yağı depolar. Karter pompası, motorun düzgün ve etkin bir şekilde yağlanmasına yardımcı olur.

Yağ pompası bozulursa da ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Arızalı bir yağ pompası, yağın motor içinde dolaşmasını engelleyerek düşük yağ basıncına neden olabilir. Bu durumda motor zarar görebilir, performansta düşüş yaşanabilir ve yağ ışığı uyarı verebilir. Bu nedenle yağ pompasının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemlidir.

Araç yağ pompası bozulursa, motorun yağlanması etkisiz hale gelir ve pek çok motor aksamı aşınabilir. Araç kısa bir süreliğine de olsa çalışmaya devam ederse, motor aşırı sürtünmeden dolayı zarar görebilir ve kullanılamaz hale gelebilir.

Yağ pompasının fiyatı genellikle marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Farklı tarihlerde yapılan araştırmalar sonucunda en uygun ve en yüksek fiyatlar değişebilir. Yağ pompasının fiyatı genellikle yedek parça fiyatları arasında değişebilir, önemli olan orijinal ve güvenilir bir yağ pompası seçmektir.

Yağ pompasının değişimi oldukça önemlidir ve belirli bir süre sonra yapılması gerekebilir. Bazı kişiler her 150.000 km'de bir yağ pompasının değiştirilmesini uygun bulabilirler. Yağ pompasının dişlilerden oluştuğu ve zamanla aşınabileceği unutulmamalıdır.

Yağ pompası arızaları ve yağlama sistemi arızaları da motorun verimli çalışmasını engelleyebilir. Bu gibi durumlarda, uygun önlemler alınmalı ve yağlama sistemi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Aksi halde motorunuz ciddi zarar görebilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri