Yahşelli - Yahşelli Köyü - Yahşelli Köyü Menemen - İzmir - Yahşelli Hakkında - Yahşelli Resimleri - Yahşelli Tanıtım - Yahşelli Bilgileri
İlçe : Menemen
İL : İzmir
Yahşelli, Menemen, İzmir'in bir köyüdür. Nüfusu 2.321 kişidir.
Menemen-Manisa yolunun 3. kilometresindedir. Menemen'in kuruluşu M.Ö. 1000 yıllarında Eoliyenlerle İyonyalıların hudutlarını oluşturan Gediz (Hermos) nehrinin sol sahiline yakın olan bugünkü Yahşelli köyü civarındadır.
Yahşelli köyü son olarak, Âİzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 14.10.2005 gün, 2005/1119 sayılı kararıyla yeniden köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
YAHŞELLİ ÇAMLIĞI : Menemen Çamlığı veya halk arasında Emiralem olarak da adlandırılır. 4 hektarlık kızılçam ormanı içinde kuruludur. Menemen-Manisa karayolunun 3’üncü kilometresinde olup, İzmir’e uzaklığı 30 kilometredir. Piknik alanı olarak hizmet vermektedir.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.
Sağlık Evi - Yok
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var
Su Şebekesi Var
Kanalizasyon Var
Köy Muhtarı :
Muhtarlık Erişim Bilgileri : -
Telefon : 0 (232)
Cep Telefonu : 0 (-)
Demografik Bilgiler :
Nüfusu : 2000 / 2617
1997 / 3027
İle Uzaklığı : 40 km
İlçeye Uzaklığı : 3 km
Rakım : 25 m
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Yahşelli köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
İlçe : Menemen
İL : İzmir
Yahşelli, Menemen, İzmir'in bir köyüdür. Nüfusu 2.321 kişidir.
Menemen-Manisa yolunun 3. kilometresindedir. Menemen'in kuruluşu M.Ö. 1000 yıllarında Eoliyenlerle İyonyalıların hudutlarını oluşturan Gediz (Hermos) nehrinin sol sahiline yakın olan bugünkü Yahşelli köyü civarındadır.
Yahşelli köyü son olarak, Âİzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 14.10.2005 gün, 2005/1119 sayılı kararıyla yeniden köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
YAHŞELLİ ÇAMLIĞI : Menemen Çamlığı veya halk arasında Emiralem olarak da adlandırılır. 4 hektarlık kızılçam ormanı içinde kuruludur. Menemen-Manisa karayolunun 3’üncü kilometresinde olup, İzmir’e uzaklığı 30 kilometredir. Piknik alanı olarak hizmet vermektedir.
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır.
Sağlık Evi - Yok
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var
Su Şebekesi Var
Kanalizasyon Var
Köy Muhtarı :
Muhtarlık Erişim Bilgileri : -
Telefon : 0 (232)
Cep Telefonu : 0 (-)
Demografik Bilgiler :
Nüfusu : 2000 / 2617