Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aydın

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Resimleri - Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Hakkında

YAHYA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU

KISA TARİHÇESİ

1961 yılında ilkokul olarak eğitim öğretime başlayan okulun adı “Devrim İlkokulu” idi. 1980 de önceki binadan ayrı 4 derslikli yeni bir ek bina yapıldı. 02.04.1989'da ana binaya ekleme yapılarak derslik sayısı artırılmıştır. 1980 ihtilalinden sonra okulun adı, Yahya kemal Beyatlı İ.Ö.O olarak değiştirilmiştir. 1999 da hayırsever vatandaşların desteği ile 1980 ve 1989 da yapılan derslikler birleştirilerek okul bu günkü şeklini almıştır. 1961 de yapılan ve şimdiki binadan bağımsız olan “Devrim İlkokulu” ise, yıkılarak okul bahçesi genişletilmiştir. 2007-2008 eğitim öğretim yılı başında 4 derslik ana binadan bağımsız olarak prefabrik yapılmış ve faaliyete girmiştir. Prefabrik bina daha çok hazırlık sınıfları için kullanılmaktadır.

OKULUMUZUN VİZYONU

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAK, ONLARIN BİLGİLİ, BECERİLİ ve KENDİNE GÜVENEN, GİRİŞİMCİ BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK ve ONLARA 21. YÜZYILIN GELİŞEN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLECEK BECERİLER KAZANDIRMAK ve BÖLGEMİZDEKİ İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASINDA OKULUMUZU EN ÖNDE TUTMAK!

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.

İSTİYORUZ Kİ; 21. Yüzyıl dünyası ile bütünleşmiş, her alanda uluslar arası standartlara ulaşmış, yenilikleri takipeden ve eğitimiyle anılan bir okul olalım.

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuzda herkes daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuzda çalışanlar yapılması gerekenlerin en iyisini yaparken kendilerinden emin olsun.

İSTİYORUZ Kİ; Her öğrencinin yeteneklerinden sonuna kadar yararlanalım ve başarıyı olabildiğince yükseltelim.

İSTİYORUZ Kİ ;İş hayatında başarılı, aranılan, çevresi ile sağlıklı ilişkiler kurabilen elemanlar yetiştirelim.

İSTİYORUZ Kİ; Öğrencilerimizi beceri ve yetenekleri doğrultusunda hem mesleğe hem de yüksek öğretime ya da hayata ve iş alanlarına hazırlayalım.

İSTİYORUZ Kİ; Başarıların değerlendirilmesinde toplam kalite yönetimini dikkate alan model geliştirerek kaynak kullanımında etkinlik ve verimlilik sağlayalım.

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olsunlar ve bunun gerekliliğine inansın.

İSTİYORUZ Kİ; Veliler; okulumuzda öğrenciye öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.

OKULUMUZUN MİSYONU

Biz; Türk Milli Eğitiminin Amaçları ve İlkeleri doğrultusunda temel eğitim vererek öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan önemli bir ilköğretim kurumuyuz.
Okulumuzun misyonu; çağdaş eğitim vererek, kendine güvenen, laik düşünen bireyler olarak orta öğretim kurumlarına hazırlamaktır.

Bizler, temel eğitim vererek ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında sağlam temeller atmak için varız.
Temel eğitim verirken sürekli yeni bilgilere ulaşmaya çalışır, çevre ile iletişim kurarak toplumun kalkınmasına sürekli katkıda bulunuruz.

Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; bayrağını, devletini, ailesini ve çevresini seven bireyler yetiştirmek;kendisinin ve çevresinin bilgi ve kültür seviyesini yükseltecek kapasitede gelişimini sağlamak;

Kendine ve topluma faydalı, geleceğe güvenle bakan, ahlaklı, olumlu düşünen, hayata hazır, ülkesini uygar, bilimsel , sosyal ve kültürel yönden dünyanın seçkin ülkeler seviyesine getirecek zeki ve dinamik bireyler yetiştirmek;

Mesleki olarak yeterli, verimli, çalışkan, teknolojiyi takip edebilecek ve kullanabilecek, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip dünya standartlarında ticari sektöre hizmet verebilecek;

İlköğretim okulları arsında cazibe merkezi oluşturabilmek , okulumuzun yetiştirmiş olduğu öğrencilerin mesleki ve insani özelliklerle iş dünyasında aranan ve vazgeçilmeyen eleman özelliği kazandırmak için VARIZ!

Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu Aydın Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: YAHYA KEMAL BEYATLI İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: CUMHURİYET MAHALLESİ ÇİNE BULVARI 1999 SOKAK NO : 1

ATATÜRK DEVLET HASTANESI KARŞISI 09020 MERKEZ / AYDIN

Telefon Numarası: 2562120047

Faks Numarası: 2562145795

E-mail Adresi :aydinykbio@hotmail.com

Web Adresi:Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt