Yalıköy Köyü Didim Aydın

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Didim Yalıköy Köyü - Yalıköy Köyü Hakkında - Yalıköy Köyü Tanıtımı - Yalıköy Köyü Resimleri

Yalıköy, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür.

Köy Muhtarı: EMİR YALÇIN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok

Tarihi

Bu koy eskiden iyonlular tafafindan ekilip bicilen tarim mesire alani olarak kullanilmaktaymis.Kurtulus savasindan sonra Atatürk buraya yani didim ve cevresine Selanik gosmenlerini yani yoran halkini buraya yerlestirmistir.buranin tarihi m.o dayanmaktadir.daha sonralari TURGUT OZAL Cumhurbaskaniyken Atatürk baraji altinda kalmis olan has koylulere burada ev ve araziler vermistir.boylece Yalikoy kurulmus ve guneydogudan buraya gelen halk yerlesmistir.

Kültür

YALIKOY adiyamanin kahta ilcesine bagli bazi koylerin sular altinda kalmasi sonucu buraya goc eden insanlarin hayat hikayelerini anlatmaktadir.bu koy guneydogu anadolunun tum gelenek ve goreneklerini aynen yasamaktadir.

Coğrafya

Aydın iline 97 km, Didim ilçesine 7 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Tahmini Rakamlardir1987-200 kisi. 1992-500 kisi. 1997-650 kisi. 2002-800 kisi. 2007-1500 kisi. 2008-2000 kisi. 2009 yili itibariyle 3500 ile 4000 arasinda degismektedir.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığave turizme dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Üst Alt