Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir Salçalı?

theking

Üye
Tepkime
19
Yaş
36
Coin
175,523
Yaprak sarması nasıl pişirilir salçalı? Yaprak sarması yapmak için öncelikle taze üzüm yaprakları kullanmalısınız. Yaprakları kaynar suda haşlayın. Salçalı yapmak için doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. İç harcı için pirinci yıkayıp soğanlarla birlikte kavurun. Baharatları ve salçayı ekleyin. Yaprakları açın ve iç harcı yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine limon dilimleri koyun. Üzerine su ve zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Servis yaparken yoğurt ve nar ekşisiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler


Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir Salçalı?

Yaprak sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Salçalı yaprak sarması da bu lezzetin farklı bir versiyonudur. İşte yaprak sarması nasıl pişirilir ve salçalı yaprak sarması için gerekli bilgiler:


Yaprak sarması için hangi malzemeler kullanılır?

Yaprak sarması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: yapraklar, pilavlık bulgur, soğan, sıvı yağ, domates salçası, baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, nane vb.), limon suyu ve sıcak su.


Yaprak sarması nasıl hazırlanır?

Yaprak sarması için öncelikle yapraklar taze ve temiz olmalıdır. Yaprakları kaynar suda bir süre haşlayarak yumuşatın. Ardından soğuk suyla durulayın ve süzün. Bu şekilde yapraklar hazır hale gelecektir.
Diğer taraftan, pilavı hazırlamak için soğanı doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun. Bulguru ekleyerek karıştırın. Baharatları, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyin. Pilavı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Salçalı yaprak sarması nasıl sarılır?

Yaprak sarmasını sararken öncelikle yaprağın alt kısmına pilavdan bir miktar koyun. Kenarları içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yapraklar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.


Yaprak sarması nasıl pişirilir?

Sarmaları tencereye dizin ve üzerine bir tabak kapatın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Sarmalar yumuşayana kadar pişmeye devam edeceklerdir.


Yaprak sarması servis edilirken nelere dikkat edilmelidir?

Yaprak sarmasını servis etmeden önce soğuması için bir süre bekletin. Servis tabağına alırken üzerine limon dilimleri yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!


Yaprak Sarması Nasıl Pişirilir Salçalı?

Yaprak sarması nasıl pişirilir salçalı? İşte tarifi ve püf noktaları!
Taze yapraklar haşlanır ve salçalı iç harcıyla sarılır.
Pişirme süresi yaklaşık 1 saat sürer, düşük ateşte pişirilmelidir.
Servis yapmadan önce üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Zeytinyağı ekleyerek yaprak sarmalarını daha lezzetli hale getirebilirsiniz.


Yaprak sarması yaparken kullanacağınız pirinç önceden haşlanmalıdır.
Nane ve maydanoz gibi baharatlarla iç harcı zenginleştirebilirsiniz.
Yaprak sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üzerine su ekleyin.
Pişirme süresince yaprak sarmalarının üzerine alüminyum folyo örtün.
Servis yaparken üzerine yoğurt ve sarımsaklı sos dökerek servis edebilirsiniz.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt