Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Yargıtay ceza Genel Kurulu kararları bağlayıcı mıdır?
Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının kararları kesindir. Bu kararlara karşı ilk derece mahkemeleri tekrar direnme kararı veremez.Yargıtay'ın idari birimleri nelerdir?
B) Bürolar ve idarî Birimler: 1- Yayın Kurulu, 2- Tasnif Kurulu, 3- Yayın işleri Müdürlüğü, 4- Sağlık Müdürlüğü, 5- Eğitim ve Sosyal işler Müdürlüğü, 6- Yazı işleri Büroları, 7- Sivil Savunma Uzmanlığı, 8- Özlük İşleri Müdürlüğü, 9- Levazım Müdürlüğü, 10- Daire Müdürlüğü.Yargıtay ceza Genel Kurulu ne demek?
Yargıtay ceza Genel Kurulu ne demek?Hukuk ve Ceza Genel Kurulları: Hukuk Genel Kurulu, tüm hukuk dairelerinin başkan ve üyelerinden oluşur. Ceza Genel Kurulu, tüm ceza dairelerinin başkan ve üyelerinden oluşur. Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının görevleri şunlardır (2797 Sayılı Yargıtay Kanunu m.16):
Yargıtay ceza Genel Kurulu başkanı kim?
Yargıtay Başkanlığı 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.Yargıtay ceza Genel Kurulu ne zaman toplanır?
Haftada bir kez salı günü toplanan Yargıtay Ceza Genel Kurulu ile çarşamba günü toplanan Hukuk Genel Kurulu'nun üyeleri de her hafta nöbetleşe değişiyordu. Yeni modelde bu iki kurula sabit 20'şer üye seçildi.Yargıtay Büyük Genel Kurulu nedir?
Yargıtay Büyük Genel Kurulu nedir?Madde 8 – Yargıtay Büyük Genel Kurulu; Birinci Başkan, birinci başkanvekilleri, daire başkanları, üyeler ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilinden oluşur. Yargıtay Büyük Genel Kurulu, dairelerden her birinin mevcudu beş itibar edilerek toplamının en az üçte ikisi iletoplanır.
Yargıtayın hangi kararları bağlayıcıdır?
Yargıtay Kararları Bağlayıcı mıdır? Yargıtay Kararları verildiği dosya açısından bağlayıcı ise de emsal dosyalar açısından bağlayıcı değildir. Tabi ki Yargıtay İçtihadı Birleştirme kararları ise, Yargıtay kararları içinde emsal karar olma ötesinde tüm mahkemeleri bağlayıcı özelliği bulunmaktadır.