Yaşanmış Oğretmen Anıları
Yaşanmış gercek Oğretmen anılarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz
Oğretmenliğimin ilk yılları resim muzik gibi derslere cok onem veriyorum Hatta koyde oğrencilerin yaptıkları resimleri toplayarak bir resim sergisi actım bu sergi cok ilginc bulunduğundan bolge radyolarında bol bol anons edildi ve halkın ziyaret etmesi istendi
Halk Eğitim merkezinde acılan sergideki resimlerden biri cok ilginc bulunmuştu oğrenci yaptığı resimde sisler arasında bir davul calınıyordu Resmin konusu da Koyde duğun'du Cocuğa resimde ne anlattığını sorunca:
Koyde duğunu anlattım oğretmenim!diye cevap verdi
Peki burada hic İnsan yok!
Benim gittiğim duğunde sadece davul gorunuyordu oğretmenim
Halis TURK
Seyit Koyu İlkokulu Oğretmeni
GİRESUN
Oğretmenliğimin ilk yılları matematik dersindeyim ornek problemler cozdukten sonra uc oğrenciyi tahtaya kaldırıp birer alıştırma verip yapmalarını soyledim Bir gun once gelen komuru yağmur altında gece yarısına kadar taşımaktan hem yoruldum hem de uykusuz kaldım uykusuzluk ve yorgunluktan masada otururken bir an uykuya kalmışım o sırada oğrenci verilen alıştırmayı bitirip seslendi :
Oğretmenim tamam yaptımYanındaki arkadaşı cıkıştı
Sus oğretmeni uyandıracaksın derken uyandım sınıfla beraber gulmeye başladık
Mustafa Kultur
Kocatepe okulu Eyup
Yaşanmış gercek Oğretmen anılarından bazılarını sizlerle paylaşıyoruz
Oğretmenliğimin ilk yılları resim muzik gibi derslere cok onem veriyorum Hatta koyde oğrencilerin yaptıkları resimleri toplayarak bir resim sergisi actım bu sergi cok ilginc bulunduğundan bolge radyolarında bol bol anons edildi ve halkın ziyaret etmesi istendi
Halk Eğitim merkezinde acılan sergideki resimlerden biri cok ilginc bulunmuştu oğrenci yaptığı resimde sisler arasında bir davul calınıyordu Resmin konusu da Koyde duğun'du Cocuğa resimde ne anlattığını sorunca:
Koyde duğunu anlattım oğretmenim!diye cevap verdi
Peki burada hic İnsan yok!
Benim gittiğim duğunde sadece davul gorunuyordu oğretmenim
Halis TURK
Seyit Koyu İlkokulu Oğretmeni
GİRESUN
Oğretmenliğimin ilk yılları matematik dersindeyim ornek problemler cozdukten sonra uc oğrenciyi tahtaya kaldırıp birer alıştırma verip yapmalarını soyledim Bir gun once gelen komuru yağmur altında gece yarısına kadar taşımaktan hem yoruldum hem de uykusuz kaldım uykusuzluk ve yorgunluktan masada otururken bir an uykuya kalmışım o sırada oğrenci verilen alıştırmayı bitirip seslendi :
Oğretmenim tamam yaptımYanındaki arkadaşı cıkıştı
Sus oğretmeni uyandıracaksın derken uyandım sınıfla beraber gulmeye başladık
Mustafa Kultur
Kocatepe okulu Eyup