Yavuz sultan selİm'İn son sÖzÜ

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
YAVUZ SULTAN SELİM'İN SON SÖZÜ
Yavuz Sultan Selim, hayatının son demlerinde yanından ayırmadığı doktoru Hasan Can'a hasta yatağında bulunduğu bir sırada:

— Hasan, beni nasıl görüyorsun, dedi. Hasan Can:

— Sultanım Allah'a kavuşmak zamanıdır. O'na yöneliniz! dedi.

Yavuz:

—— Ya Hasan bunca zamandır sen bizi kiminle sanıyorsun? Allah'a karşı bir kusurumuz mu var?, dedi. Hasan Can:

— Sultanım hiç bir zaman sizin için öyle düşünmedim ve düşünmem. Yalnız şu var ki her zamanki halinizle şimdiki haliniz mukayese edilemez... Ben bu bakımdan size hatırlatmak istedim, demişti ki Padişahın ağzından artık son defa Lailahe ill , Muhammedün Resûlüllah dediği duyuldu.

Yavuz Sultan Selim şehadet getirerek ruhunu teslim etti.

Similar threads

• Soru
Yavuz Sultan Selim'in Osmanlı PadişahlarımızdandırYavuz Sultan Selim'in gorduğu bir ruya vardır ve bu ruya tarihte buyuk yer edinmiştir tarihe gecmeyi başarmıştırİşte Yavus Sultan Selim'in gorduğu ruyası: ALT :wwwupluploadsyavuzsultanselimruyasi40806yavuzsultanselimruyasi40806ALT Yavuz Sultan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yavuz Sultan Selim'in Osmanlı PadişahlarımızdandırYavuz Sultan Selim'in gördüğü bir rüya vardır ve bu rüya tarihte büyük yer edinmiştir tarihe geçmeyi başarmıştırİşte Yavus Sultan Selim'in gördüğü rüyası: ALT :larcomupluploadsyavuzsultanselimruyasi40806yavuzsultanselimruyasi40806ALT Yavuz...
Cevaplar
1
Görüntüleme
21
  • Soru
Yavuz Sultan Selimin Gectiği Col nedir? Yavuz Sultan Selimin Gectiği Collun adı SİNA Colu durYavuz Sultan Selim sina colunu 11 gunde gecmiştir Sina colu dunyada hayatın bittiği yer olarak bilinirDunyanın deha saydığı Napolyon'un ustun techizatlı ordusu Yavuz Sultan Selim'den 300 sene sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
1520 yılında yeni bir sefer icin yola cıkan Sultan babası Beyazıd Han’ın vefat ettiği Uğraş Koyu’ne geldiğinde sırtında cıkan bir cıbanı koparıp kanatır Bu cıban giderek buyur Koca bir delik halini alır Nedimi Hasan Padişahın durumunun sefer esnasında gittikce ağırlaştığını fark eder ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Hasan Can Yavuz' a yoldaş ve sırdaş olan nedim; Hasan Can Hafız Mehmet Akkoyunlu sarayının mescidine bakan kendi halinde bir müezzindir. Ancak onda öyle bir ses vardır ki, bülbüller bile imrenir. Kâh volkanlar gibi coşar, kâh akar sular gibi. O yanık Kahire aksanı ile okumaya başladı mı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt