Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Yayın balığı ne kadar yaşar?
Genel olarak dip balıklarıdırlar ve su dibinde yaşar. Su sıcaklığı 20-30 oC arasında iyi gelişir. Yayın Balığı; Göllerin ve durgun akan nehirlerin en önemli balıklarındandır.Yayın balığı insana saldırır mı?
Bu kadar saldırgan olmasının yanında gerçek anlamda bölücü veya kesici dişlere sahip değildir. Dişleri içe doğru kıvrık ve çok sayıdadır. Ağzına giren bir av sürekli içeri itilir ve kurtulma şansı yoktur. Avını bir kerede yutarak avlanır ve büyük ağız yapısına sahip olmasının en büyük avantajı da budur.Yayın balığı nasıl tutulur?
Yayın balığı nasıl tutulur?Av esnasında ilk önce sese oldukça duyarlı olan yayın balığını çekmek için kürek, sopa gibi bir cisimle suya vurarak başlamanız size avantaj sağlayacaktır. Yaratacağınız ses ve titreşimler görüş kabiliyeti düşük olan yayın balığının WEBER organı ve bıyıkları sayesinde fark edilmesini sağlayacaktır.
Yayın balığının faydaları nelerdir?
Balığın içerisindeki omega 3 yağ asitleri kötü kolesterolü (LDL) düşürürken iyi kolesterolü (HDL) artırıyor. Kandaki trigliserit yani serbest yağların düşürülmesini sağlıyor. Tansiyonu düşürerek kalp yetmezliğinden ve inme riskinden koruyor, kanın pıhtılaşmasını önleyerek akışkanlığını sağlıyor.Yayın balığı kaç tane yumurtlar?
Normal koşullarda bu kafeslere 30000 -50000 adet civarında yumurta konur .Yayın avı ne zaman yapılır?
Yayın avı ne zaman yapılır?5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasaktır. Akarsularımızda olta ile Tatlısu Kefali ve Gümüş Balığı avı serbesttir.
Yayin hangi yemi sever?
Etçil bir balık olduğundan tercih ettiği yemler solucan, sülük, kerevit, kurbağa, canlık balık, kara ciğer, dalak, işkembe, su fareleri ve hatta su kuşlarıyla beslenmektedir. Kısacası yayın balığı obur bir balıktır. Bu yöntemle yapılan avcılıkta kullanılan yem solucan, sülük, kurbağa, canlı balık, su fareleridir.