Yaz Mevsiminde Hangi Meyveler Yetişir

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
yaz mevsiminde yetişen meyveler,

Yaz Mevsiminde Hangi Meyveler Yetişir Yaz meyveleri


Karpuz: Sıcak iklimi sever Yuzde 95’i su olduğu icin temizleyici bir ozelliği vardır Yemekten once ya da biraz ac karnına yenirse hazmı zorlaştırmaz Bobrekleri calıştırır, idrar sokturur Kilo vermeyi de kolaylaştırır İceriğinde bol miktarda A, C vitamini, antioksidan ve potasyum bulunur

Kavun: Kavun, B vitamini, brom ve iyot icerir, sinirleri yatıştırır, kanı temizler ve kolay bir uyku sağlar Damar tıkanıklığı ve kansızlık icin de onerilir Karpuza gore hazmı daha guc ve şeker oranı daha fazla olduğu icin dikkatli tuketmek gerekir Acık renkli ve duz kabuklu ‘bal kavunu’ iyi bir C, A vitamini, potasyum ve cinko kaynağıdır

Vişne: Kokeni Kuzey Anadolu Dağları’dır Ulkemize, kuşlar ve hayvanların tohumlarını taşımasıyla gelmiştir Kiraza oranla daha az kalori icerir İdrar sokturme ozelliği vardır Ateş duşurur ve susuzluğu giderir A vitamini, potasyum ve karbonhidrat icerir

Şeftali: Turkiye’nin her yerinde yetişir Şuanda en cok Marmara Bolgesi’nde yetiştir Sindirim sistemini calıştırır, hazmı kolaylaştırır Bobreklerin ve safra kesesinin duzenli calışmasını sağlar Cok da iyi idrar soktur C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit acısından zengindir

Kayısı: Turkiye’de en cok Malatya’da uretilir Cocukların gelişmesinde onemli rol oynayan kalsiyum ve magnezyum icerir Bu şekilde kemikleri kuvvetlendirir, erimesini onler Kan yapar, cildi ve sacı canlı tutar Lifli bir meyve olduğu icin bağırsakları korur A ve B3 vitamini ile potasyum icerir

Dut: Turkiye’de yaygın olarak tuketilen ve cok sevilen dut meyvesi Cin’den dunya uzerine yayılmış cok yararlı bir meyvedir Ozellikle Ayaş dutu cok meşhurdur Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yonunden zengin olan dutun bircok hastalığa iyi geldiği bilinir Beyaz dut ateş duşurucu ve idrar sokturucu etkiye sahiptir Ac karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını doker Ne şekilde tuketilirse tuketilsin iyi bir kan yapıcıdır Karaduttan elde edilen şurup ise, ağız ve boğaz antisepsisinde, oksuruğu dindirmede ve diş eti iltihaplarında kullanılır

İncir: Cok lifli bir besin olan incir A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri acısından oldukca zengindir Ayrıca, ozellikle kuru incirde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ve protein bulunur İcerdiği yuksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır Bağırsakları yumuşatır Kabızlığı giderir Vucuda kuvvet ve enerji verir Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir Oksuruk ve boğaz ağrılarını gecirir Nezle ve bronşite faydalıdır Ozellikle kuru incir balgam sokturur İncir, kandaki kolesterol oranını duşurerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vucudu korur Kansere karşı da koruyucudur Bakteri ve viruslerin coğalmasını onleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır

Mango: A,C ve E vitamini ile demir bakımından zengindir Bobreklere faydalı olan ve kanı temizleyen mango, aynı zamanda sindirimi hızlandırır ve asitli yiyeceklerin zararlarını azaltır

Papaya: Papaya egzotik meyveler arasında cok değerli bir yere sahiptir Protein, mineral ve vitaminler gibi gunluk alınması gereken besinlerin onemli bir kısmı bu besinden sağlanabilir Papaya olgunlaştıkca icerdiği C ve A vitamini miktarı da artar İcerdiği karbonhidrat da tabi şekerlerden gelmektedir Enerji veren bir besin olduğu icin, gelişmekte olan cocuklar, hamile ve emziren bayanlar icin mukemmel bir kuvvet deposudur Papayanın eski zamanlardan beri bilinen inanılmaz bir ozelliği vardır Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasının yanı sıra diğer besinlerin kolayca sindirilmesine de katkıda bulunur Papayada bulunan ‘papain’ adlı enzim, yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardımcı olur

Uzum: Uzum bircok hastalık icin koruyucudur Kuru uzumun de demir miktarı yuksek duzeydedir Kansızlığa karşı bir C vitamini kaynağı ile tuketildiğinde, icerisindeki demirin vucuttaki kullanım duzeyi artar

Ananas: İceriğinde A ve C vitamini ile potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bulunur Bakteri ve parazitlerle savaşmakta cok etkili bir meyvedir İltihaplanma riskini azaltır Yaraların hızla iyileşmesini sağlar
 
Üst Alt