We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Yaz Sıcağının Olumsuz Etkilerinden Koruyan Besinler

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
yazın beslenme - yazın sağlıklı beslenme


Yaz sıcaklarının olumsuz etkilerinden korunabilmek için uzmanlar, enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm ve şeftali gibi yaz meyvelerinden bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Yazın sıcakların da etkisiyle vücutta fazla su kaybı meydana gelmesi sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri baş gösterebilir. Artan sıvı kaybını önlemenin en kolay yolunun su içmektir, bu nedenle günde en az 2–2,5 litre su tüketilmesine özen gösterilmesi gerekir.

Yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerekir.

Yaz aylarında içinde salatalık, domates, marul gibi sebzelerin bulunduğu salata türü hafif yemekler, tatlı türü olarak da kalsiyum açısından zengin olan taze sıkılmış meyve suyu, süt ve dondurma gibi gıdalar tüketilmeli.

Bu gıdalarda, bulunan kalsiyum da kalbin düzenli olarak atmasını sağladığı gibi, sinir sistemine de yardımcı olur. Uykusuzluğa da iyi gelir. Vücudun su ihtiyacını da karşılar.

alıntı
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt